Ercan ATA, Ankara-(fotoğraflı)

Buz Hokeyi ve Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu'nda yer alan Erzurum Karayazı Noteri Av. Sefa Atlı'nın noterlik kanununa aykırı olarak federasyonlarda görev yaptığı ortaya çıktı.

Buz Hokeyi Federasyonu'nda bir yıldır disiplin kurulu başkanı ve Atletizm Federasyonu'nda da yaklaşık olarak on iki yıldır disiplin kurulu başkan yardımcılığı yapan Atlı'nın bulunduğu federasyonlarda görev yapmasının mümkün olmadığı Adalet Bakanlığı görüşünde yer aldı.

Yaklaşık olarak bir yıldır Erzurum Karayazı ilçesi noteri olarak görev yaptığı bildirilen Sefa Atlı, noterlik kanununun 50-51. Maddesinde belirtilen ayrık durumlardan olmadığı ve bu görevi yapmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Adalet Bakanlığı, cezai işlem yapan federasyonların disiplin kurullarında noter olan bir kişinin, Avukat vasfı ile görev yapmasının uygun olmadığı görüşüne yer verildi. Bir delegenin Adalet Bakanlığı'na Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıylayaptığı bilgi edinme başvurusunda konu ortaya çıktı. Bu güne kadar noter olduğu dönemde federasyonlarda görev yapan Atlı'nın vermiş olduğu ceza kararları hakkında, sporcu, antrenör ve idarecilerin cezayı veren kişinin yetkisiz olarak verdiği cezalar yönünde dava açacakları öğrenildi.