ÇEŞME Alaçatı'da düzenlenen Pegasus Airlines PWA Windsurf Slalom Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Çağla Kubat Diaz, sörfün hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Profesyonel Windsurfçüler Birliği (PWA) başkanlığını yürüten ve kendisi gibi PWA Windsurf Dünya Kupası'nda yarışan eşi Jimmy Diaz ile birlikte Alaçatı'daki sörf okulunda tüm zamanını harcadığını ifade eden Kubat, "Bilinenin aksine manken değilim. Fotomodellikle ilgilendim ve ayrıca 3 dizide oynadım. Topluma bir şeyler katmak adına kadın, sağlık ve sporla ilgili projelerle televizyona dönebilirim. 15 yaşında sörfe başladım, 20 yaşında ise yarışlara katıldım. Bundan sonraki yaşamımda da sörf büyük yer kaplayacak" diye konuştu.
Eşi Jimmy Diaz'ın Hawaii'deki hayatını bırakarak Türkiye'ye yerleştiğini belirten Çağla Kubat, şöyle devam etti:
"Kızım Selin ve Jimmy'nin olduğu her yer benim vatanımdır. Jimmy son terör olaylarının ardından biraz endişeli olsa da Alaçatı'yı, Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyor. Kendisi İngilizce, İspanyolca ve Fransızca'yı çok iyi konuşmasına rağlen Türkçe öğrenmekte zorlanıyor" diye konuştu. Geçen yıl kızı Selin'in doğmasıyla antrenman yapamadığını dile getiren Kubat, "Şu an kadınlarda ilk sırada yer alan Fulya Ünlü ile sıkı bır çalışma programı uyguladık ve açığımı kapattım. Dünya Kupası'nda ilk 5'te ben, Fulya ve Lena sıralanıyoruz. Birlikte çalışmamızın ödülünü alıyoruz."

FOTOĞRAFLI