Toroslar Belediyesi ilçedeki orta refüj, park ve bahçeleri nergis çiçekleriyle donatacak.
Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Toros dağlarından toplanan 25 bin nergis soğanı, çoğaltıldıktan sonra ilçe sınırlarındaki refüj, park ve bahçeleri süsleyecek. Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, nergis soğanı toplayarak yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi.
Son yıllarda özellikle doğal nergislerin yok olduğunu ve belediyelerin her yıl hibrit nergis soğanları satın almak zorunda kaldığını kaydeden Tuna, "Belediyelerin kullandığı bu sistemden vazgeçip sürekli çoğalan ve her yıl artan bu nergisleri biz doğadan topluyoruz. Bunların bir kökünden 15-20 tane kök çıkıyor. Arkadaşlarımız Toros dağlarından bir kaç gün içinde yaklaşık 25 bin nergis soğanı topladılar. Bunları park ve bahçeler müdürlüğü bünyesinde çoğaltıp orta refüj ve kavşaklarda kullanacağız. Amacımız, doğallığı bozmadan bu nergisleri ilçemize kazandırmak" dedi.
Tuna, bu yıl 50 bin kök nergis soğanı toplamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Öte yandan 8 Ocak 1961 tarihinde doğan Başkan Tuna’ya, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelince, doğum günü sürprizi yapıldı. Üzerinde 3 hilal olan doğum günü pastasını kesen Tuna, çok mutlu olduğunu belirtti.