Mersin’de yaz dönemi boyunca yaklaşık 13 bin kişi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Bisiklet uygulamasından faydalanarak bisiklet sürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara ucuz ve sağlıklı bir yaşam sunan Akıllı Bisiklet uygulaması, bu yaz döneminde de Mersinli vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Enerji verimliliği sağlayan, çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan akıllı bisiklet, yaz dönemi boyunca yaklaşık 13 bin Mersinli vatandaş tarafından kullanıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Kültür Park’a yerleştirilen park istasyonlarında bulunan bisikletler, Mersinli vatandaşların spor yapmalarına olanak sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz aylarında sahillere akın eden vatandaşlar, hem ucuz hem sağlıklı hem de çevreye duyarlı bisikletleri kullanıyor. Özellikle gençler tarafından tercih edilen akıllı bisikletler, çevre dostu olmanın yanı sıra insanları sosyal yaşama teşvik ediyor.

Hafta sonları arkadaşları ile vakit geçirmek için sahile gelerek akıllı bisiklet kiraladıklarını söyleyen Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümü öğrencisi Rafet Lale, “Ben akıllı bisikleti yaklaşık iki yıldır kullanıyorum. Bir yıldır da KentBis kartım var. Çok memnunum, çok güzel bir uygulama. İki haftada bir arkadaşlarla gelip kullanıyoruz. Sahilde tur atıyoruz. Kullananların çoğunluğunun genç kitle olduğunu görüyorum. Vatandaşları, özellikle gençleri düşünerek hayata geçirdiği bu uygulamadan dolayı Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Akıllı bisikleti kullanan Mersinliler, hem hizmete ucuza ulaşmaktan oldukça memnun hem de Mersin’de daha önce görülmemiş hizmetleri almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ediyor.

Mersinlilere fiziksel ve sosyal aktivitelerini artırabilecekleri yeni bir etkinlik sunan Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi, Adnan Menderes Bulvarı kıyı şeridi üzerinde 6 noktada kurulan bisiklet park istasyonundan tüm sezon kiralanabilen 150 bisiklet ile hizmet veriyor. Banka kredi kartına ve KentBis kartına sahip olan Mersinliler, istasyonlardan rezervasyon yaptırmaksızın dilediği bisikleti kiralayarak, varış noktasına ulaşınca en yakın park istasyonuna bisikletini park edebiliyor. Bisikletler saati 1 TL olarak kiralanıyor. Kredi kartı ön provizyon ücreti 50 TL, sistemdeki bisikletlerin kiralanması için KentBis kartının içinde bulunması gereken minimum bakiye tutarı ise 10 TL olarak ücretlendiriliyor.