Karaköy'de, alkollü bir şahıs dengesini kaybederek denize düştü. Olayı görerek denize atlayan vatandaşlar ve deniz polisinin yardıma gelmesiyle düşen şahıs boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Olay, saat 22.10 sıralarında İstanbul, Karaköy vapur iskelesinin bulunduğu mevkide yaşandı. Alınan bilgeye göre, isimleri henüz belirlenemeyen alkollü oldukları iddia edilen baba, oğlu ve arkadaşı deniz kıyısına yaklaştıkları sırada oğlu dengesini kaybederek denize düştü. Düşen şahsı kurtarmak için arkadaşı da denize atladı. İki arkadaş suda boğulma tehlikesi yaşarken, olayı fark eden iskelede midye satan işportacı da denize atladı. Ölüm kalım mücadelesinin verildiği anlarda çocuğunun suda çırpındığını gören baba ise çevrede bulunan vatandaşlardan yardım etmelerini istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen deniz polisi, suda bulunan 3 vatandaşı da kurtardı.

Görgü tanıkları, midyecinin ilk düşen kişiye yardım ettiğini belirterek, ilk düşen şahısın hayatını kurtardığını ve yaşamasını midyeciye borçlu olduğunu söyledi.

Polis ekipleri, sudan çıkardığı vatandaşların üşümemeleri için üstlerine battaniye sardı.

Daha sonra sağlık ekiplerine teslim edilen şahıslar ambulansla ambulansla hastaneye götürüldü.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.