Şam'daki sivil savunma ekiplerinden alınan bilgiye göre, başkentin doğusunda, rejim kuşatmasındaki Doğu Guta bölgesi ve Kabun Mahallesi, dün sabah saatlerinden bu yana 60'tan fazla hava saldırısının hedefi oldu.
Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti. Düzinelerce insanın yaralı olduğu bildiriliyor. Bir diğer iddiaya göre ise saldırıda ölenlerin sayısı 50, yaralı sayısı ise 150'den fazla... Saldırının kimyasal saldırı olduğu çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtiliyor.

CESETLER TANIMAZ HALDE

Başkent Şam yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında ise 16 kişi yaşamını yitirdi. Akşam gerçekleşen saldırıda ölen 22 kişinin cesedi gece saatlerinde toprağa verildi. Ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor. Cesetler tanınmaz haldeydi.Suriyeli gözlemciler ülkenin batısındaki İdlib kentini hedef alan hava saldırılarında en az 18 can kaybının olduğunu bildiriyor. Reuters haber ajansının son dakika olarak duyurduğu habere göre çok sayıda yaralı bulunuyor.  
50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ajansın Orient News televizyon kanalına dayandırdığı bir diğer bilgiye göre ise saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti, 150'den fazla yaralı var. Anadolu Ajansı ise ölü sayısının 43 olduğunu bildiriyor. Ajans haberi yerel kaynaklara dayandırıyor.

ÖLENLERİN BİR ÇOĞU ÇOCUK

Ajansa konuşan sivil savunma ekibi yetkilisi Enes Barakat, kimyasal saldırıda 43 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi. Barakat'ın verdiği bilgiye göre, 215 kişinin gazdan etkilendiği saldırıda ölenlerin birçoğu çocuk...İngiltere merkezli insan  hakları gözlemevi sabahın erken saatlerinde İdib'de bulunan Han Şeyhun kasabasına hava saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırının Suriye hükümeti ya da Rus jetleri tarafından yapıldığı belirtildi. 
GAZ SALDIRISI OLABİLİR

Saldırı sonrası çok sayıda insanın boğulma tehlikesi geçirdiği ya da nefes almakta zorlandığı hatta ağızlarındna köpük geldiği belirlendi. Saldırının etkilerine bakılarak bir gaz saldısırı olabileceği ifade ediliyor. Şam yönetiminin siviller üzerinde defalarca benzer silahlar kullandığı bildiriliyor.

CESETLER GECE GÖMÜLDÜ

Bu arada başkent Şam’ın yakınlarında bulunan Douma’ya dün gece düzenlenen bir diğer hava saldırısında 22 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası enkaz altında kalan çok sayıda insan olduğu bildiriliyor. Muhaliflerin elinde bulunan bölgede gerçekleşen saldırıda ölenler dün gece saatlerinde toprağa verildi. Cesetlerin gömüldüğü anlar Reuters haber ajansı tarafından görüntülendi.