Erzurum’daki Buz Salonlarına hayran kalan ve sporcuların çalışmalarını yakından izleyen ISU Short Track Direktörü Hugo Hernoff, “Erzurum gerçekten harkulade bir şehir, kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Torino’ya gidin de, boş tesisleri görün” dedi.
Erzurum ISU heyetini ağırladı. Cuma günü Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir zirve gerçekleştiren ve il müdürü Fuat Taşkesenligil’i ziyaret eden heyet Erzurum’dan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uluslararası Paten Birliği Short Track Direktörü Hugo Hernoff, Erzurum’daki buz salonlarının faal çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Erzurum’da gerçekten güzel manzaralar gördük. Buradaki buz salonları faal çalışıyor. Eğer insanlarda boş tesisler görmek istiyorsa, Torino’ya gitsinler. İtalya’nın Torino kentinde kış olimpiyatları yapıldı. Şu anda oradaki spor tesislerinin bir çoğu boş. Siz bu anlamda çok şanslısınız, gençleriniz buz salonlarında paten, cirling, short track yapıyor ve buz hokeyi oynuyor” diye konuştu.
TORİNO’DA BİR ÇOK TESİS KAPALI
ISU Short Track Direktörü Hugo Hernoff, 2006 Torino Kış Olimpiyatları kapsamında yapılan spor tesislerinden kızak pistlerinin kapatıldığının ve atlama kulelerinde de hiçbir faaliyetin olmadığını vurguladı. Erzurum’un misafirperverliğine de övgüler yağdıran Hernoff, GHSİM il müdürü Fuat Taşkesenligil’e de ilgisinden dolayı teşekkür etti. Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ve yöneticiler ile birlikte GHSİM’yi ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Hugo Hernoff’un övgü dolu sözleri bizi mutlu ederken, bundan sonrası için çalışma azmimizi daha da artırdı” dedi.
BÜYÜK YARIŞ ŞUBAT’TA
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, ISU tarafından Büyükler Dünya Short Track Yarışları’nın 13-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacağını belirterek, şimdiden tüm spor severleri büyük yarışlara beklediklerinin altını çizdi. Okuyucu, yarışları Erzurum’a veren ISU’ya teşekkür etti.