Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Yönetim Kurulu, Fransa’da “Charlie Hebdo” dergisinde işlenen katliamı sert şekilde kınadı.
Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Yönetim Kurulu, Fransa’da “Charlie Hebdo” dergisinde işlenen katliamı sert şekilde kınayarak, insanlık dışı katliamın Avrupa’da farklı inanca sahip insanlar arasında düşmanlığı yeniden körüklemeyi hedeflediğine dikkat çekti. DİDF yayınladığı yazılı açıklamada, “Fransa’da mizah dergisi ’Charlie Hebdo’nun merkezine düzenlenen ve en az 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırı Avrupa’da dini değerler üzerinden sürdürülen kışkırtıcı politikaların geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Saldırıyı kimin düzenlediğinden bağımsız olarak, bu insanlık dışı katliamın Avrupa’da farklı dini inanca sahip insanlar arasında düşmanlığı körüklemeyi hedeflediği açıktır. Katliamın arkasında, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren IŞİD’in bulunması büyük ihtimal olarak görünmektedir; ancak asıl önemli olan, bu katliamın yaratacağı siyasi sonuçlar olacaktır.
11 Eylül’de ABD’deki saldırının ardından yaşandığı üzere, dini farklılıklar üzerinden sürdürülen kışkırtıcı ve bölücü politikaların daha da tırmandırılması, göçmenlere yönelik ön yargı ve ayrımcılığın hız kazanması sürpriz olmayacaktır” dedi.
Açıklamada ayrıca, “ABD ve Avrupalı büyük devletlerin kendi elleriyle ortaya çıkardıkları IŞİD gibi radikal İslamcı terör gruplarının insanlık dışı eylemlerinin faturası şu ya da bu inançtan halka çıkarılamaz. Dini ve milli değerleri kullanarak ekilen düşmanlık tohumlar, hem Müslüman kökenli göçmenler hem de yerli halkın temel hak ve özgürlüklerini sınırlandırma anlamına gelmektedir. Güya İslam adına yola çıktığını ileri süren terör örgütlerinin insanlık dışı eylemleri veya ’güvenlik kaygıları’ öne sürülerek, başka bir insanlık suçu olan ırkçı, milliyetçi ve ayrımcı politikalar-uygulamalar haklı ve meşru görülemez. Hangi dinden, hangi etnik kökenden olursa olsun, işçi ve emekçi halkın bugünlerde daha fazla ihtiyaç duyduğu şey; ön yargıların kırılması, ortak yaşamın önünün açılması ve halkların kardeşliğidir. Dini farklılıkların kışkırtıcı bir biçimde kullanılmasını mahkum etmek için, farklı ulusal kökenlerden ve inançlardan bütün emekçileri, aydınları, gençleri bu hassas süreçte duyarlı davranmaya; bölünmüşlüğü ve ön yargıları derinleştiren değil ortak değerlerimizi öne çıkarmaya çağırıyoruz” denildi.