ARTVİN (AA) - Muharrem ayının başlangıcı dolayısıyla Artvin Belediyesi bünyesindeki Hanımlar Lokali öncülüğünde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Artvin Belediyesi Hanımlar Lokali önünde düzenlenen programda, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamdi Özder ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri , vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, muharrem ayının birinci, recep ayının yedinci, zilkade ayının on birinci ve zilhicce ayının on ikinci günühüh "haram aylar" olarak bilindiğini belirterek, "Bu aylar cahiliye devri uygulamasına göre hürmet edilmesi gereken, savaş yapılması ve kan dökülmesi yasak olan kameri aylar demektir. Haram aylar nitelemesinin, bu aylarda yapılacak ibadetlere daha çok sevap, günahlara ise daha çok ceza verilecek olmasına dayandığı da ifade edilmiştir. Bu ayın manevi huzuru münasebetiyle Rabbim yapmış olduğumuz ibadetleri kabul eylesin" dedi.

Aşurenin bu mecazi anlamının toplum için bugün her zamankinden daha fazla önem taşıdığını vurgulayan Kocatepe, "Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir" ifadesini kullandı.