Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel’in katılımı ile "Asansörü Terk Edip, Merdivenleri Kullanıyoruz" temalı fiziksel aktivite etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik hakkında bilgi veren Demirel, fiziksel aktivitelerin bazı kronik hastalıklara faydalı olduğunu belirtti. Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen aktivite sonrası açıklama yapan Dr. Kadir Demirel, “Fiziksel aktivite, bireylerin bedensel ve ruhsal gelişimini sağlayan temel araçlardan biridir. Fiziksel aktivite, toplum refahını, çevrenin korunmasını teşvik etmekte ve gelecek nesillere bir yatırım oluşturmaktadır. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi, yeni teknoloji ürünlerinin hayatımızın her alanında yaygınlaşması, günlük yaşantımızı çok kolaylaştırmasının yanı sıra doğal olarak hareketsizlik nedeni olarak da karşımıza çıkmaktadır. Fiziksel hareketsizlik dünya genelinde, ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Bu yüzden; hareketli yaşam sağlığımızı korumak ve devam ettirmek adına önemlidir. Düzenli fiziksel aktivite toplumda sık görülen şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, osteoporoz gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır” dedi.
"SAĞLIĞIMIZ İÇİN HAREKET ŞART"
Hareketsizlikten kaçınma konusuna vurgu yapan Demirel, özellikle günlük hayatta bilgisayar ve televizyon karşısında vakit geçirme konusuna dikkat çekerek, “Hareketlilik, aynı zamanda, vücudun oksijen kullanım yeteneğini arttırır, daha iyi yaşam için gereken enerjiyi sağlar, heyecan ve iyimserliği artırır, gerilimi azaltıp rahatlama sağlar. Bu durum özellikle stresli ortamda çalışanlar için son derece önemlidir. Sağlığımız için günlük hayatımızda mümkünse uzun süreli televizyon izlememeyi, bilgisayar karşısında 1 saatten fazla zaman geçirmemeyi, asansör yerine merdiveni kullanmayı, kısa mesafelerde otomobil kullanmak yerine yürümeyi tercih etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Demirel, etkinliğe katılan tüm çalışanlara teşekkür etti.