ESKİŞEHİRSPOR teknik direktörü Michael Skibbe, bu hafta kendi sahalarında oynayacakları Çaykur Rizespor maçında hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi.
Kırmızı siyahlı futbolcular, bugün Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde pazar akşamı saat 19.00'da oynayacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Michael Skibbe,  antrenmanda yaptığı açıklamada geçen hafta Medicana Sivasspor'u 4-2 yendiklerini, aynı başarıyı Çaykur Rizespor maçında da göstermek istediklerini belirtirken şöyle konuştu:
"Sezonun evimizde oynadığımız ilk maçını 3 puanla bitirdiğimiz için mutluyuz. Maçta 60 dakika çok iyi oynadık. Ama 60 dakikadan sonra hem iyi oynamadık hem de rakibi umutlandırdık. Ama 4-2 yaptıktan sonra yine bir rahatlama yaşadık ve oyunun kontrolünü elimize aldık. Takımın gösterdiği mücadeleden çok memnundum. Yürekle oynadılar, koşularından mücadele etmelerinden çok memnunum. Oyun olarak da iyi pozisyonlara girdik güzel pozisyonlar yarattık. Umuyorum ki pazar günü aynı seviyede aynı güzellikle futbol oynayıp Çaykur Rizespor karşısında puanlarıalmat istiyoruz. 3 maçta 6 puanı alıp milli maç arasına böyle girmek bizim için daha güzel olur."
'LAWAL'IN BİZDE KALMASINI DİLERİM'
Lawal'ın Beşiktaş'la olan transfer görüşmeleriyle ilgili soruya da cevap veren Skibbe, "Beşiktaş ilgi duyuyormuş. Lawal'da biz de bunu biliyoruz. Ama Beşiktaş'ın verdiği teklifle bizim Lawal'ı vermemiz bu doğrultuda mümkün değil. Lawal'ın bizde kalmasını dilerim. Çünkü iyi bir orta saha oyuncusu. O da kendisini Eskişehir'de mutlu hissediyor. Bunu da biliyoruz. İstanbul kulüpleri bize nazaran ekonomi açısından oyunculara daha fazla imkan veriyor. Oyuncularımızın da bu yüzden İstanbul kulüplerine gitmek istemeleri konusunda anlyoruz. Çünkü onlar için orda farklı bir ortam var. Daha iyi para kazanabiliyorlar."
'BAŞKA TRANSFER İSTEMİYORUM'
Eskişehirspor'a futbolcu transferi isteyip istemediği şeklinde yöneltilen soruya da cevap veren Skibbe, bu konuda şöyle dedi:
"Kesinlikle transfer istemiyorum. Bence bu sezon biz yeterince transfer yaptık ve iyi takım oluşturduk. Her şey bizim ekonomik çerçevemizin erişebildiği şekilde yaptık. İki tane çok iyi forvet aldık. Gekas ve Pinto ile birlikte. Diğer bir alternatif de Emre Güral. Ofansif anlamda birçok alternatiflerimiz var o konuda. Bunların hepsini  geçen sezona nazaran yarısını tasarruf ederek yaptık.  Bir yönden iyi bir takım istiyorum diğer yönden Eskişehirspor'un sırf 50 yaşına değil 100 yaşına da erişmesini istiyorum. Onun için ekonomi açısından sakin ve sağlıklı düşünmemiz gerekiyor."
ÖĞRENCİLER ANTRENMANI ZİYARET ETTİ
Antrenmandan önce Eskişehirspor forması giyen Özel Geleceğe Umut Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, kırmızı siyahlı takımın antrenmanını ziyaret etti. Merkezin kurucusu Nevin Albayrak, teknik direktör Skibbe'ye çiçek verdi. Öğrenciler, ziyarette Skibbe ve futbolcularla bol bol hatıra fotoğrafı çektirip formalarını imzalattılar.

FOTOĞRAF