Kilisli Yazar Kamuran Akdemir, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezinde kitapseverlerle buluştu.
Program Kilis Belediye Başkanı Cuma Özdemir’in konuşması ile başladı. Özdemir yaptığı konuşmada kitapların önemine değindi. Kitapların insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Özdemir, “Kilisli hemşerimiz Kamuran hanıma öncelikle hoş geldiniz diyorum. Yaşar Nuri Güntekin, Halit Ziya Uşaklıgil, Ömer Seyfettin gibi yazarların yanında kendi topraklarımızdan çıkan yazarımız Kamuran hanım da yerini aldı. Biz de kendisini sizlere sunmak istedik. Kültür ve Sosyal İşler kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdik. İlk defa Kilisli bir yazarı ağırladık bunun heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Bundan sonra bu tarz etkinliklerimiz devam edecek. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Program Kilisli yazar Kamuran Akdemir için hazırlanan slayt gösterisi ve konuşmasının ardından soru cevaplarla devam etti. YazarAkdemir, kitap yazma serüvenini ve çektiği ızdırabı anlattı. Kitaplarına aşık olduğunu söyleyen Akdemir, “Allah’ın emri ile yani ‘İkra’ ile bu işe başladım. Herkes okur ama herkes yazamaz” diyerek öğrencileri okumaya teşvik etti.
Son bölümde ise öğrencilerin sorduğu soruları cevaplayan Akdemir, yazarlığa nasıl başladığını, yaşadığı zorlukları, en sevdiği kitabına kadar sorulan bütün sorulara içtenlikle cevap verdi. Soru cevap kısmının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, Kamuran Akdemir’e çiçek takdim ederek teşekkür etti. Program sonrası Kilisli yazar Akdemir sevenleri için kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.