Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 7 Haziran akşamı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim kutlamalarına katıldıkları ileri sürülen 7 kamu çalışanı hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterildi.
Kamu çalışanlarına kaymakamlık onayıyla soruşturma açılmasına tepki gösteren sendika ve siyasi parti temsilcileri Pülümür ilçesi Cemal Süreya heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Katılımcılar adına konuşan SES Dersim Şube Başkanı Özkan Uç, 7 Haziran seçimleri akşamı tüm Türkiye’de yaşanan sevinç ve kutlamalara her kesimden insanların katılım gösterip yaşananlara tanıklık ettiği bir zamanda, Pülümür Emniyet Müdürlüğü’nün isteği ve kaymakamlığın onayı ile 7 kamu emekçisi hakkında soruşturma açıldığını savundu. Uç, "7 arkadaşımız hakkında yürütülen soruşturmanın derhal durdurulmasını istemekteyiz" dedi.
HDP Pülümür İlçe Eşbaşkanı Ali Rıza Dalkılıç ise soruşturmalara tepki göstererek, "Onların keyfi davranışları karşısında yılmayacağız geri adım atmayacağız. Biz insanız haklarımız var, özgürlüklerimiz var bunlardan taviz vermeyeceğiz. Onlar uğraştıkça biz de demokratik ve meşru zeminde kendimizi, toplumumuzu savunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.