Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçede son günlerde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Uzun süre toplumsal olayların yaşanmadığı Yüksekova ilçesinde, son birkaç gündür tekrar gerginlik yaşanıyor. Son olarak dün gece ilçenin Kışla ve Orman mahallelerinde karayolunu trafiğe kapatan göstericilere polis müdahale etmiş, çıkan olaylar sırasında bir ambulansa molotof kokteyli isabet etmişti. İlçede yaşanan olaylarla ilgili kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden molotof atılan ambulansın fotoğraflarını paylaşarak bir açıklama yapan Kaymakam İbrahim Çenet, “Bu fotoğraf dün gece Orman mahallesinde çekildi. Acil bir hasta için ambulans çağrısı yapıldı; ne yazık ki ambulans mahalleye ulaştığında elinde molotof olan bir kaç kişi bunu yaptı. Bu halkın sağlık hizmeti almasını engellemeye çalıştılar” dedi.
Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle bir açıklama yapan Çenet, şöyle konuştu: “Peki neden? Hepiniz biliyorsunuz; geçen günlerde Şemdinlili bir vatandaşımız kaçırılarak Şahin Tepesi diye bilinen yere götürülmüştü. Bu silahlı insan kaçakçıları, adamcağızı tam öldürürken polis olay yerine gitti ve olaya müdahale etti. Kaçırılan; yaralı olarak kurtarıldı, saldırganlar yakalandı. İşte şimdi burada bir kaç soru sormak lazım. Birincisi bu insan kaçakçılarının kullandığı araba maalesef partinin arabası çıktı. Ferman Başkan diyor ki; ‘Bu çocuklar partiye gelip arabanın anahtarını bizden habersiz almış.’ İkincisi bu çocuklar uzun namlulu silahları kimden alıyor.”
“Barış ve demokrasilerde silah olur mu?” diye soran Çenet, sözlerine şöyle devam etti:
“Masum insanlar kaçırılıp sonra sözüm ona sorgulanıp bir suç çetesi gibi hareket edilir mi? B.Y. gibi çocukların eline silahları kim veriyor? Ben buradan Yüksekova’nın vicdanlı insanlarına sesleniyorum. Bu provokasyonlara izin vermeyin. Uğursuz bir gecenin ardından hepinize hayırlı cumalar diliyorum.”