PTT 1'inci Lig'de yarın Atatürk Stadı'nda oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisi öncesi iki takımın gol karneleri, zorlu randevunun ikinci 45 dakikasının büyük çekişmeye sahne olacağını gösterdi. Kalan 10 haftada rakip fileleri 14 kez sarsarken kendi kalesinde 11 gol gören Göztepe'nin ilk yarılarda durduğu. ikinci yarılarda etkili olduğu gözlendi. Rakibinin aksine 11 gol atıp 14 gol yiyen Karşıyaka, attığı goller itibariyle ilk ve ikinci yarılarda dengeli bir performans ortaya koyarken, ikinci 45'er dakikalarda savunmada büyük gedikler verdiği dikkat çekti.
İlk 10 maçta kazandığı 14 golün yüzde 35.7'ye karşılık gelen 5'ini ilk yarılarda kaydeden Göztepe, 9'unu, yüzde 64.2'sini ikinci 45'lerde atmış. Genelde oyuna temkinli başlayan Göztepe'nin ilk 15 dakikalarda sadece 2 gol bulduğu, son çeyreğe bakıldığında fileleri 8 kez sarstığı, bu gollerin 5'ini ise son 5 dakikada bulduğu görülüyor. Forveti ikinci yarılarda coşan sarı kırmızılı ekibin savunması da ikinci devrelerde çöküyor.
11 golün 9'unu yani yüzde 81.8'ini ikinci yarılarda yiyen Göztepe, kalesinde 7 gol gördüğü 50 ile 70 arasındaki 20 dakikalık periyotlarda ise adeta yol geçen hanına dönüyor.
İlk yarılarda 5, ikinci yarılarda 6 gol atan Karşıyaka'nın hücumda en etkili olduğu anlar 4 gol kaydettiği 30 ile 60'ıncı dakikalar arasındaki yarım saatlik bölüm. Yeşil kırmızılı ekibin 3 gol bulduğu son çeyrekte de etkili olduğu dikkat çekiyor. Tıpkı Göztepe gibi savunma güvenliğini ikinci 45 dakikalarda kaybeden Karşıyaka'nın 14 golün 9'unu, yüzde 64.2'sini maçların ikinci bölümünde yediği ortaya çıkıyor. Hücumda en etkili olduğu 30-60'ıncı dakikalar arasında savunma güvenliğini de ihmal eden ve bu bölümde 5 gol yiyen Karşıyaka'nın son yarım saatte rakiplerine 6 kez boyun eğmesi gözden kaçmıyor.