Samsun Haber - Atakum Kültür ve Cemevin'de aşure buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Aşure buluşmasına çok sayıda kişinin yanı sıra CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci de katıldı. Etkinlikte Güvenç Abdal Dedelerinden Emrah Çolak ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş'in konuşmalarının ardından aşure yapan kadınlara plaket verildi ve aşureler dağıtıltı. 

   

BİZ ÖTEKİ DEĞİLİZ
Güvenç Abdal Dedelerinden Emrah Çolak, "Bizi kimse ötekileştiremeyecek. Biz öteki değiliz. Samsun'da bile belki sayısı binleri bulmuş ibadethaneler varken bir kültür ve Cemevimiz yoktu. Bu değil Samsun Türkiye'nin neresinde olursa olsun bunun mücadelesini vermek zorundayız. Bizi bu kutlu yürüyüşten kimse vazgeçiremeyecek" dedi. 

BEREKETİYLE GELİYOR
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş ise şunları söyledi: " Aşure bereketiyle beraber geliyor. Bu ay Adem Peygamber'in tövbesinin kabul edildiği gün, Yunus Peygamber'in balığın karnından kurtulduğu gün ve bir çok kerametlerin olduğu gündür. Acıların son bulması, insanların birbirlerini katletmediği bir dünya dileğiyle aşuremizi sunuyoruz. Bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür ediyorum. "0


Haber : Emine ÇATAL