Hisarcık Belediyesi tarafından İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun katıldığı Peygamber Efendimizin hayatı ve yaşamından örneklerin verildiği sohbet programı düzenlendi.
Belediye Düğün Salonu’ndaki sohbet toplantısında Peygamber Efendimizin hayatı ve yaşamından örnekler veren İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, ”Kuran’ı Kerim bize Peygamber Efendimizi çok farklı yönleriyle tanıtmıştır. Enbiya suresi 107. ayetinde mealen,” Seni Biz, sadece âlemlere rahmet olarak gönderdik. Ey Muhammet.” Demek ki Peygamber Efendimiz alemlere rahmet, hem de sadece insanlık alemine değil, hayvanlara da, bitkilere de, Müslümanlara da, Müslüman olmayanlara da, yani bütün alemlerde rahim esmasının tecellisinin temelini teşkil etmek üzere gönderilmiştir. Allah Resulünün ahlakını Allah övmüş ve ’Çok üstün bir ahlakın sahibisin ey Muhammet’ demiştir. Peygamber Efendimize Allah böyle hitap ediyor. Bu nedenle Peygamberimizin hayatı bize direk örnektir. Yani onun yaşadıkları, yaptıkları bizim hayatımız için de bir referans, bir devirdir. Yaptığımız zaman bizi mutlaka iyiye götürecek, yaşadığımız zaman bize mutlaka faydası olacaktır”dedi.
Peygamber Efendimizin birçok yönünün bize örnek olduğuna vurgu yapan Döngeloğlu,” Onun Peygamberlik tarafı bize dini öğretir, onun insan tarafı bize insanlığımızı öğretir. Biz genellikle Resulullah Efendimizin Peygamberlik tarafına çok dikkat eder, daha çok oradan yaklaşmaya çalışırız. Resulullah’ın din adına öğrettikleri, ibadetleri tesbihatı, duaları, dini ve İslami kimliği bizim için daha yakın bir alandır. Bu nedenle orayla meşgul oluruz. Ben bugün peygamberimizin insan tarafından bahsetmek istiyorum. Allah’ın Resulu iyi insandı, bir ana-baba çocuğuydu yani. Resulullah’ta zaman zaman yaralandığında canı acımıştır. Vücudu kanamıştır. Gözyaşı dökmüş, üzülmüştür, sevinmiştir, azı dişleri görülünceye kadar tebessüm etmiştir. Allah’ın Resulu duygularıyla, zevkleriyle insandı.” diye konuştu.
Ömer Döngeloğlu’nun sohbet toplantısına, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Müftüsü Mustafa Arda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci ve Ak Parti Hisarcık İlçe Başkanı Salim Turası ve soğuk havaya rağmen kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Program sonunda Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’na Hisarcık Belediyesini temsilen çini tabak hediye etti.(MA-EFE)