ANKARA, () - TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Barış isteyenler bir kez daha bomba ve ölümle karşılandılar. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'nin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda ilk belirlemelere göre 86 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir. Katil uzakta değil. Katil barışa karşı savaşı dayatan zihniyetin kendisidir.
Bu katliam, savaştan 'tek başına iktidar' çıkarmaya çalışanlarca hayata geçirilmiş bir katliam. Ülkeyi kan gölüne çevirerek yönetmek için 7 Haziran'dan bu yana savaş çağrısı yapanların yeni bir katliamı bu. Acımız büyük, öfkemiz de. Unutmayacağız. Bütün öfkemizle, katliamlara rağmen barışı savunmaya devam edeceğiz. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, 'İnadına barış' diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.'