Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ile Adıyaman’da meydana gelen terör saldırılarını nefretle kınadığını bildirdi.
Başkan Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada Suruç’ta ki hain saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40 kişinin yaralandığını, Adıyaman’da ise güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, bir askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını anımsattı.
Bu hain saldırılarda vefat eden vatandaşlara ve şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’a Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, acılı ailelere sabır ve başsağlığı dileyen Yaralı şunları kaydetti:
“Terörün hedefi bellidir. O da kardeşliktir, milli birliğimizdir, dirliğimizdir, refahtır, toplumsal barışımızdır. Bu hain saldırıları gerçekleştirenleri, bu alçak terör eylemlerinden rant devşirenleri bir kez daha lanetliyorum. Herkes şunu bilsin ki; bu devlet o hainlerden de, onların küçük hesaplarından da büyük ve güçlüdür. Aziz milletimizden ricamız şudur; böyle zamanlarda baş gösteren provokasyonlara ve kaynağı belirsiz dedikodulara prim vermeyelim ve oyuna gelmeyelim. Nihayetinde, bu terör örgütü Türkiye’de kriz ve kaos çıkarmak istiyor, Türkiye’de etnik ve mezhebi çatışmayı körüklemek istiyor. Şimdi bu tür istismarlara yönelmek yerine herkesin göstermesi gereken tavır, birlik ve beraberlik tavrıdır.”
Başkan Yaralı, konuşmasının sonunda alçakça saldırıları bir kez daha nefretle kınadığını ifade ederek saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlara ve şehit Uzman Onbaşı’ya Allah’tan rahmet, acılı ve kederli ailelerine başsağlığı diledi.