Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Göynük Fen Lisesi, hazırladığı projeyle Türkiye’den başvuran 1658 okul arasından seçilerek Avrupa’daki kurslara katılmaya hak kazandı.
Göynük Fen lisesi öğretmenleri, Okul Müdürü Özer Baş önderliğinde Erasmus Projesi kapsamındaki kurslara hak kazanmak için ’Fen Derslerinde Teknoloji Kullanımı Becerilerinin Artırılması’ konulu projeyi hazırlayarak Erasmus Türkiye Ulusal Ajansı’na teslim etti. Ajans, yurt çapında proje sunan 1658 okul arasından 93’ünü Avrupa ülkelerinde 2 yıl sürecek kurslara katılmaya layık gördü. Antalya’dan projesi kabul edilen 4 okuldan biri olan Kemer Göynük Fen Lisesi’nde projeyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Göynük Fen Lisesi’nin Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ile Uluslararası İlişkiler Ofisi AB Proje Sorumlusu Rabia Vezne Göynük Fen Lisesi öğretmenlerine bilgi verdi.
Toplantıda konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Göynük Fen Lisesi öğretmenlerini başarılarından dolayı kutladı ve üniversitelerinde yürüttükleri Erasmus projeleri hakkında bilgi verdi.
Uluslararası İlişkiler Ofisi AB Proje Sorumlusu Rabia Vezne ise, ’Erasmus+ KA1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi’ kapsamındaki kurslara katılma hakkı kazanan öğretmenlere, katılacakları kurslar hakkında bilgi verdi. İki Malta’da, biri İtalya’da, biri de İspanya’da düzenlenecek kursların her birinin birer hafta süreceğini anlatan Vezne, bu kurslarda öğretmenlerin fen derslerinde sınıf yönetimi, sesli materyal hazırlama, farklı öğretim metotlarının dahil edilmesi, araştırma ve proje çalışmalarının da bilgi ve becerilerin artırılması, video kameranın fen derslerinde kullanımı ile ilgili teknik becerilerinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı eğitim verme, derslerde alternatif medyayı ve teknolojiyi kullanma, doğal ve alternatif enerji kaynakları, geri dönüşüm konularını derslerine uyarlama konularında bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, okul çevresinin de kurumun yurt dışında edindiği deneyimleri paylaşabilmesi ve yerele katkı sağlayabilmeleri için çeşitli bilim etkinlikleri planlama, organize etme, yaygınlaştırma, kaynakların kullanımı, Avrupa platformu (SEEP) tarafından geliştirilen ve fen projelerini değerlendirme kriterleri konularında bilgilendirileceğini söyledi.
Göynük Fen Lisesi Okul Müdürü Özer Baş da yaptığı konuşmada, 29 bin Euro bütçeli proje kapsamında eğitimlere katılacak öğretmenleri kutlayarak 2 yıla yayılmış toplam bir aylık kursa katılmaya layık görülmekten dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Özer Baş, bilgilendirme toplantısına katılan Prof. Dr. Burhan Özkan ve Rabia Vezne’ye birer teşekkür plaketi takdim etti.