PTT 1'inci Lig'de cumartesi günü derbide Göztepe ile kozlarını paylaşacak Altınordu'nun kaydettiği 10 golün altına 8 farklı futbolcu imzasını attı. Kırmızı lacivertlilerde stoper Çağlar (2), forvetler Murat (2) ve Göksu ile orta saha oyuncuları Erdoğan, Timur, Halil İbrahim, Cengiz ile Yener rakip fileleri sarsma başarısı gösteren isimler oldu. Geçen sezon 60 gol atarak ligin en skorer ekipleri arasında yer alan Altınordu, bu sezon da gol yollarındaki silahlarıyla rakiplerine gözdağı verdi.
Son 5 haftada 11 puan toplayan Altınordu, bu periyotta rakip fileleri 9 kez sarsarken kalesinde 4 gol gördü. Altınordu'da geçen haftaki 4-2'lik Adanaspor galibiyeti sonrası yaşadığı sakatlık sonrası sol üst adalesinde ödem oluşan Halil İbrahim'in düz koşulara devam ettiği, derbide görev almasının zor olduğu öğrenildi. Belindeki ağrılar nedeniyle Adana'ya götürülmeyen ön libero Berkay'ın tamamen iyileştiği bildirildi. Genel Kaptan Sedat Gündoğdu, "Moralimiz yerinde. Kazanarak 3'te 3 yapmak istiyoruz" dedi.
DERBİLERDE GÖZTEPE ÖNDE
Altınordu ve Göztepe arasındaki resmi lig maçlarında sarı kırmızılıların üstünlüğü dikkat çekti. Şimdiye kadar 52 kez profesyonel liglerde karşı karşıya gelen iki ekipten Göztepe 20, Altınordu ise 14 galibiyet elde ederken, 18 maç beraberlikle sonuçlandı. Lig kategorisinde en son 23 Mart 2008'de 3'üncü Lig'de birbirlerine rakip olan iki takım sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılmıştı. Kupada ise 24 Eylül 2013'te normal süresi 1-1, uzatma dakikaları 2-2 sona eren derbide penaltı atışları sonrası 6-5 Altınordu güldü.
ÇOK GÜZEL HAREKET BUNLAR
Altınordu çocuklara sporu sevdirmek için ihtiyacı olan okullara malzeme yardımında bulunmaya devam ediyor. Daha önce Van'ın Erciş ilçesindeki Reşit Çelik Ortaokulu'na spor malzemeleri gönderen Altınordu, bu kez Ağrı Eleşkirt'teki Yığınlar İlköğretim Okulu'na yardımda bulundu. A takım kalecisi Evren Üstündağ'ın kız kardeşi Selen Üstündağ'ın öğretmenlik yaptığı okula İzmir'den bere, atkı, eldiven ve futbol topları gönderildi. Çocukların yüzlerindeki gülümsemeden etkilenen yetkililer, daha fazla sayıda futbol topu göndermeye karar verdiler.

FOTOĞRAF