Yaşar ANTER/ BODRUM(Muğla),() - BODRUM'da açık ve rüzgarsız havanın hakim olması, kaçak geçişlerde hareketliliği artırdı. İki ayrı lastik botla Yunan adalarına geçmeye çalışan çeşitli ülkelerden 65 kaçak, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesi sonucu geri dönmek zorunda kaldı. Dönüp Çatal Ada'ya ulaşan kaçakları, Türk Sahil Güvenlik ekipleri yakaladı. Bir diğer olayda; bu kez eski bir ahşap tekneyle yola çıkan 120 Suriyeli, yarısına kadar su alan tekneyle gerçekleştirilen yolculukta amacına ulaşmayı başardı.
Bir haftadır Bodrum'da süren şiddetli lodos, yerini rüzgarsız bir havaya bırakınca bu gece yarısından itibaren kaçak geçişlerde hareketlilik yaşandı. İki ayrı botla Yunanistan'ın İstanköy Adası (Kos Adası) ve Kilimli Adası'na (Kalimnos Adası) geçmek için Turgutreis yakınlarından denize açılan Suriye, Afgan ve Pakistan uyruklu 65 kaçak, Yunan Sahil Güvenlik botlarının müdahalesiyle karşılaştı. Geriye dönen kaçak botları, Çatal Ada'ya çıktı. Türk balıkçılar kaçakları görünce Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine adaya giden Sahil Güvenlik ekipleri, kaçakları yakaladı. Turgutreis Limanı'ndan karaya çıkartılan kaçakların işlemlerinin ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği belirtildi.
SU ALAN TEKNEYLE TAMAMLANDI
Bodrum kıyılarından bindikleri 'Seher Çam' adlı 16 metrelik eski ahşap tekneyle denize açılan 120 Suriyeli'nin ise uluslararası sularda su almaya başlayınca korku dolu anlar yaşandığı belirtildi. Yarısına kadar su alan tekneyle İstanköy Adası'ndaki Kumburnu Plajı'na çıkmayı başaran sığınmacılar, polis tarafından gözaltına alındı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklardan bazılarının rahatsız olmaları nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI