Mikail PELİT/MALATYA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "AKP’nin milletvekili adaylarının paralelci olup olmadığını araştıran, insanların sosyal medya paylaşımlarını takip eden MİT, PKK’nın yollara döşediği mayınları araştırmıyor" dedi.
Veli Ağbaba, CHP Malatya il yöneticileriyle birlikte Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı belde ve köylerde vatandaşlara hitap etti. Ağbaba, terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla ilgili şunları söyledi:
"Dünya’nın her yerinde istihbarat teşkilatları var. Bu teşkilatlar, halkın, devletin güvenliğini sağlamak için çalışıyor. Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı denilen kurumu Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel kurumu haline gelmiş. MİT, AKP’nin milletvekili adaylarının paralelci olup olmadığını araştırıyor, İnsanların sosyal medya paylaşımlarını takip edip, Tayyip Erdoğan’a hakaret yapılıp yapılmadığını inceliyor. Hiç kimse döşenen mayınları bulmak için çalışmıyor, eylemlerle ilgili işlem yapmıyor. MİT, kişisel istihbarat teşkilatı olmuş."
Türkiye'nin hızla kaos ortamına sürüklendiği görüşünü savunan Ağbaba, bunun sorumlusunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürdü. Ağbaba, 1 Kasım seçimlerinin ardından sadece Türkiye için değil Ortadoğu’ya da barış gelmesi için CHP'nin iktidarına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI