ERCAN ATA / ANKARA,() - CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden takımlardan Halkbank, D grubundaki ikinci maçında Avusturya'nın Hypo Tirol Innsbruck takımını konuk edecek.
Başkent Voleybol Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma, 18 Kasım 2015 günü saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı Sırbistan Voleybol Federasyonu'ndan Ivan Lazarevic ve Yunanistan'dan Konstantinos Voudouris hakem ikilisi yönetecek.
Halkbank, bu sezon üçüncü kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde ilk yıl finalde ikincilik almış geçen yıl da şampiyonluğu kazanan Zenit Kazan takımına son anda mağlup olarak 6'lı Play-Off turunda elenmişti.
Halkbank Erkek Takım Menajeri Ahmet Kavaz, zorlu bir döneme girdiklerini, Innsbruck mücadelesinden üç puan alarak zorlu dönemece iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.
Ahmet Kavaz, takımın uyum sorununu çözmek adına iyi çalıştığını belirterek, "Her maçta üzerine koyarak daha iyi oynamaya çalışıyoruz. Innsbruck maçına da özverili bir şekilde hazırlandık. Sporcularımızın sahada elinden geleni yapacağını, voleybolsever Ankara seyircisinin de desteğiyle net bir galibiyet alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Türkiye'de voleybolun seviyesinin her gün arttığını savunan Hollandalı oyuncu Dick Kooy, "Bu seviye bizi Şampiyonlar Ligi için de hazırlıyor. Bizim takımımızın esas amacı dörtlü finale kalmak. Çok yetenekli ve üst düzey bir takımız. Innsburck ile kendi evimizde karşı karşıya geleceğiz. Oynadığımız salon çok güzel. Orada bizi izlemek ve destek vermek isteyen voleybolseverler var. Takım da hem taraftarlarımız hem de Halkbank için mücadele verecek. Biz seyircimizle güçlüyüz. İyi takım, iyi seyirci, güzel bir salon ve güzel bir oyun olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
D GRUBUNDA BİRİNCİ MAÇLAR SONUCUNDA OLUŞAN PUAN DURUMU ŞÖYLE:
S Takımlar O G M AS VS P
1 Halkbank ANKARA 1 1 0 3 0 3
2 Zenit KAZAN 1 1 0 3 0 3
3 H.Tirol INNSBRUCK 1 0 1 0 3 0
4 B.Budvanska Rivijera 1 0 1 0 3 0