ORDU (AA) - Karadeniz'in önemli geçim kaynağı fındıkta, seçim sonuçlarının fiyatlara olumlu yansıyacağı ve istenilen seviyeye daha rahat ulaşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarının son haftalarda çıkış yakaladığını belirtti.

Fiyatların serbest piyasada 13 liranın üzerinde seyrettiğini ifade eden Soydan, şunları söyledi:

"Fındık fiyatlarında seçim gündemi de vardı ama seçimi artık atlattık. Bu süreçte, şu anda fındık fiyatlarının daha rahat şekilde yukarı doğru çıkacağını tahmin ediyoruz. Çünkü istikrar görüyoruz. Bundan dolayı da bu süreç fındığa olumlu yansıyacaktır. Fındık fiyatlarının üreticinin kafasında hedeflediği 15 lira rakamlarına daha erken varabileceğimizi düşünüyorum. Bundan dolayı da üreticimiz bu durumu da yakinen takip edecektir."

Soydan, üreticinin bu süreçte daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "Üreticinin elinde önemli miktarda fındık var. Seçim süreci de geçti. Fiyatların yukarıya doğru çıkması olumlu olacaktır. Üreticilerimiz bundan sonraki süreci iyi takip etsinler. Ürününü en iyi fiyata satabilmesi için ihtiyacı kadar pazara indirmeye devam etmeli" dedi.

Fiyatların bundan sonra olumlu şekilde artış sağlayacağına inandıklarını kaydeden Soydan, "Fındık fiyatları bu süreçten sonra daha olumlu bir şekilde yukarıya doğru çıkacaktır. Kısa zamanda 15 lira hedefine de ulaşılacaktır" diye konuştu.