Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ,(Bitlis),() - BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde Van Gölü Aktivisteleri, TURMEPA ve Adilcevaz Belediyesi işbirliği ile 19 Eylül Uluslararası 'Dünya Kıyı Temizliği Günü' dolayısıyla Van Gölü kıyısında temizlik kampanyası yaptı.
Dünya'da 105 ülkede aynı gün yapılan kıyı temizliği kampanyası, ilk kez Van Gölü sahillerinde de yapıldı. 'Temiz Denizler' sloganı ile TURMEPA öncülüğünde Van Gölü aktivistleri ve Adilcevaz Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte kirliliğe dikkat çekildi.
Adilcevaz Belediyesi Başkanvekili İzzet Ekem, Van Gölü ve çevre temizliğine önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Van Gölü etrafında tehlike arz etmeye başlayan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Van Yüzüncü Yıl üniversitesinden gelen arkadaşlarımızla birlikte Dünya Kıyı Temizliği günü kapsamında temizlik kampanyası başlattık. Van Gölü’nün daha temiz olması için başlatılan temizlik kampanyasına belediye olarak bizlerde her zaman olduğu gibi destek vermekteyiz. Bizler Van Gölü’nü ve çevreyi seviyoruz. Bundan dolayı çevremize ve Van Gölü’ne sahip çıkıyoruz. Belediye olarak Adilcevaz’ın Van Gölüne akan kanalizasyon atıkları için bir arıtma tesisi yaparak Van Gölü’nün kirlenmesinin önüne geçtik. Umudumuz odur ki çevremizdeki diğer ilçelerde aynı duyarlılığı göstererek Van Gölü’nü hep birlikte kirlilikten kurtarmış oluruz. Bu etkinliğin düzenlenmesi için öncülük yapan Van Yüzüncü Yıl üniversitesinden gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Erdoğan Özel ise, Van Gölü’nde oluşan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Özel, "Kıyı temizliği etkinliği ilk defa Amerika’da yapılan bir etkinliktir. 19 Eylül günü aynı zamanda Dünya Kıyı Temizleme Etkinliği olarak geçiyor. Bizde bu etkinliği Van Gölü’nde ilk defa yapıyoruz. Bu etkinliğimizi Van, Erciş, Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan olmak üzere 5 noktada yapıyoruz "diye konuştu.

FOTOĞRAFLI