G-20 İÇİN 2 BİN KİŞİLİK İNSAN KAYNAĞI
G20 Liderler Zirvesi'nin insan kaynakları hizmetini üstlenen İstanbul merkezli My Staff firmasının genel müdür yardımcısı Barış Ballı, bu proje için yaklaşık 6 aydır ciddi bir çalışma yürüttüklerini aktardı.
Barış Ballı, 9 bini aşkın CV arasında etap etap eleyerek dil durumu, okuduğu okuldan ilgi alanlarına kadar çok değişik kriterleri inceleyerek bu sayıyı 2 binlere kadar düşürdüklerini ve bu kişilerle burada görev aldıklarını söyledi.
Eleman desteğini en çok üniversitelerden sağladıklarını belirten Barış Ballı, "Onlar için çok önemli bir deneyim olacak. Sosyal sorumluluk olarak da sonuçta bu bir ticaret, biz insan kaynağı işi yapıyoruz. Arkadaşlarımız bizimle çalışıyor ve karşılığını ücret olarak alıyor. Bunun yanında ülkelerine hizmet ediyor olacaklar. Referanslarında bu şekilde bir iş yer alıyor olacak. En önemlisi bizim burada çalışan tüm personelimizin hepsi sigortalı. Haliyle ilk iş hayatlarına da bizimle atılıyor olacaklar. Tahmin ediyorum ilerde onlar da kariyerlerine başladıklarında bunu hiçbir zaman unutmayacaklardır" diye konuştu.
2 bin kişi içinde tüm G-20 ülkelerinin dillerini konuşanlar olduğunu kaydeden Barış Ballı, "İngilizce zaten herkesin bilmesi gerekiyor. Onun haricinde diğer tüm dillerde de ülkelere hizmet verecek, Türk vatandaşı olarak bu dillere sahip arkadaşlarla çalışıyoruz. Ayrıca değişik görev yerleri var ve buna göre de dil seviyeleri değişebiliyor. Mesela mihmandarlarda mutlaka ikinci bir yabancı dil arıyoruz ki İtalya, Almanya'ya ana dilindeki gibi hizmet verebilelim" dedi.

FOTOĞRAFLI