'YENİLDİM GELDİM BİR DAHA GÖTÜRDÜLER, VAZGEÇMEDİLER'
Dünya şampiyonu Taha Akgül, Valilik ve Belediye ziyaretlerinin ardından 12-18 Ekim Amatör Spor Haftası nedeniyle Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.
Sivas Valisi Alim Barut ve il protokol üyeleri ile spor lisesi öğrencilerinin katıldığı programda Taha Akgül'ün başarılarını anlatan sinevizyon gösterildi. Programda konuşan Akgül, Sivas'ta doğup büyüğünü ve 12 yaşında kendisi gibi güreşçi olan babası sayesinde güreşe başladığını ifade etti. Sivas Güreş Eğitim Merkezi'ndeyken minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde çeşitli müsabakalara çıktığını ancak pek madalya alamadığını belirten Akgül, bu nedenle eğitimine ağırlık verdiğini ve Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandığını ifade etti.
Üniversiteye başladıktan sonra 2 yıl boyunca hiç antrenman yapmadığını ve daha sonra İzmir'deki 1 aylık çalışmasının ardından gençlerde Türkiye üçüncüsü olduğunu belirten Akgül, "Tabi gençler milli takımına gitmek benim için hayaldi. Bu hayalimi gerçekleştirdim ve çalışmalarıma tekrar ağırlık verdim. Büyükler milli takım hocalarımız sağ olsunlar, 'Taha iyi olacak' dediler Rusya'ya turnuvalara götürdüler. Yenildim geldim bir daha götürdüler. Vazgeçmediler. Ben de her seferinde biraz daha üzerine koyup hocalarımı mahcup etmedim. Ve ilk şampiyonluğumu gençlerde dünya 2'ncisi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi adına aldım" dedi.
Daha sonra ASKİ Spor Kulübüne transfer olduğunu ve burada 4 Avrupa 2 Dünya şampiyonluğu elde ettiğini belirten Akgül, en başarılı güreşçilerin Sivas'tan çıktığını ve düzenli beslenip çalışılarak yeni şampiyonlar çıkacağını ifade etti.
Programda protokol üyeleri ve dünya şampiyonu Akgül tarafından amatör spor branşlarında dereceye giren sporculara kupa ve hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI