Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının II. Oturumu, bugün Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığında gerçekleştirdi.
Saat 14.00’de Büyükşehir Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı konular görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çavuşoğlu Mahallesi İçme suyu Rehabilitasyon Projesi için İLBANK A.Ş. ile yapılacak olan protokole garantör olarak imza atma yetkisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a verilmesi ile ilgili teklif görüşülerek kabul edildi. Malatya Valiliği tarafından yapılan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki kerpiç evlerin; yapım, bakım, onarım ve işletim işlerinin yürütülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi ile ilgili madde görüşülerek kabul edildi.
Malatya merkez eski SOS binasında bulunan ve Büyükşehir Belediyesine ait olan bağımsız bölümlerin MASKİ Genel Müdürlüğüne tahsisi hakkında Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek kabul edildi. Malatya’nın büyükşehir statüsünü alması ile birlikte mahalleye dönüşen belde belediyeleri ile tüzel kişilikleri sona eren ilçelerde yapılacak olan bakım ve onarım işlemleri için belediye adına yapılacak sözleşmeyi ve gerekli görülen diğer işlemler için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin teklif de görüşülerek karara bağlandı. İLBANK tarafından yönetilecek “Yerel Yönetimler Altyapı Geliştirme Projesi” kapsamında kredi talebine yönelik yapılacak olan sözleşmeyi imzalamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi ile ilgili MASKİ Genel Müdürlüğü’nün teklifi görüşülerek kabul edilirken; Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe sınırları dahilinde toplu taşıma hat güzergahlarının tahsisi ve kiralama işlemleri için Büyükşehir Belediye Bakanına yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi de oylanarak kabul edildi.
J PLAKA İŞLETME İZİN BELGESİ FİYAT TARİFESİ BELİRLENDİ
J Plaka Belge alımı ve Belge Yenileme ücret tarifesi Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen belge alım ve yenileme ücretleri belirlendi.
Malatya Büyükşehir Meclisi, Eylül Ayı toplantısının 9 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasını karara bağladı.