Tunceli-Ovacık karayolu, çığ düşmesi nedeniyle dün geceden bu yana ulaşıma kapandı. Ovacık ilçesine gitmek için yola çıkan ancak düşen çığ nedeniyle yolda kalan sürücülerin bekleyişleri sürerken, karayolunu ulaşıma açmak için çalışma başlatıldı.
Tunceli-Ovacık karayoluna dün geceden bu yana 13 farklı noktada çığ düştü. Çığ düşmesi nedeniyle kapanan karayolunu ulaşıma açmak için karayolları şube şefliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Sabah saatlerinde Ovacık ilçesine gitmek üzere yola çıkan bazı sürücüler ise yolda mahsur kaldı.
ÇIĞIN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDULAR
Sabah saatlerinde Tunceli’den Ovacık ilçesine gitmek üzere yola çıkan iki vatandaş düşen çığın altında kalmaktan son anda kurtulduklarını söyledi. Volkan Yeşilgöz isimli vatandaş, “Az önce buraya çığ düştü. İlerlemeye çalışırken çığ düşmeye başladı. Aracımızı geri çektik. Şu an burada bekliyoruz” dedi.
Çığ altında kalmaktan son anda kurtulduklarını belirten Zeki Şaroğlu ise; “Tunceli’den Ovacık’a gidiyorduk. Tam virajı dönerken birden çığ düştü. Frene zor bastık. İki milim ileride olsaydık çığ üzerimize düşecekti. Aracı durdurduk. Ardından ikinci çığ düştü. Ucuz atlattık. Zor durumdayız ve yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Yolda kalan bazı araçlar uzun uğraşlar sonucu Tunceli’ye geri dönerken, karayolları ekiplerinin yolu açmak için başlattığı çalışma devam ediyor.
Öte yandan, kar yağışı nedeniyle kent genelinde elektrik ve telefon direklerinin devrilmesi ile kablo kopmaları nedeniyle Tunceli merkezin büyük bölümü ile ilçelere elektrik ve telefon verilemiyor.