Muş’ta Ramazan ayı dolayısıyla iftarı bekleyen gençler, şehir merkezine yakın doğal kaynaklardan oluşan çeşmeleri tercih ediyor.
Muş’ta sıcak havadan bunalan gençler, şehir merkezine yakın doğal kaynak sularını tercih ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla erkenden işini bırakan gençler, kaynak sularında hem serinliyor hem de iftar vaktini bekliyor. Yaklaşık 35 kişiyi istihdam eden genç girişimci Nurullah Argut, Ramazan ayında iş yerinden erken çıktıklarını belirterek soluğu doğal kaynak sularda bulduklarını söyledi. Özellikle Ramazan ayında bu uygulamayı yaptıklarını ifade eden Argut, “Ramazan ayında birçok çalışanımızla birlikte merkeze yakın doğal su kaynaklarına geliyoruz. Burada hem sohbet ediyoruz hemde ayaklarımızı suya koyup başımızı ıslatıp zaman geçiriyoruz. Ayrıca havalar çok sıcak ve insan oruçlu iken bunalıyor. Bu yüzden hem serinleme hem de iftarı beklemek çok güzel. İnsan burada kendini çok mutlu his ediyor. Arkadaşlarımızın birçoğu hep burayı tercih ediyor. Su inanılmaz derecede soğuk ve oruçlu iken bir başka güzellik katıyor” dedi.
İftara yakın vakitte birçok vatandaşın araçla gelip bidonlarla su götürdüğünü kaydeden Argut, “Birçok gencin tercih ettiği bu kaynak suyunu ayrıca vatandaşlar evine götürüyor. İftara yakın zamanda birçok kişi araçlarına bidonları doldurup buraya getiriyor. Şebeke suyundan çok kaynak suyunu tercih ediyor. Bizde bir yandan zaman geçirip serinlendiğimiz suyu bidonlarla eve götürüyoruz. Bu suyla yapılan çayın tadı daha farklı ve güzel oluyor” şeklinde konuştu.