MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yamaç paraşütü pilotları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümünü gökyüzünde 54 metrekarelik Türk bayrağı açarak kutladı.
Fethiye Ölüdeniz'deki 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesinden yamaç paraşütüyle ikili (tandem) atlayış yapan paraşüt pilotları, harneslerine bağladıkları Türk bayraklarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümünü kutladı. Kutlamalar kapsamında Gravity paraşüt firmasından pilotlar Güven Bay ve Erdoğan Şanslı, Babadağ 1700 metre pistinden ikili atlayış yaptı. Paraşütte yolcu olarak bulunan Şanslı, kucağında taşıdığı 54 metrekarelik dev Türk bayrağını Ölüdeniz semalarında açtı. Türk bayrağı taşıyan diğer paraşüt pilotları da gökyüzünde ikiliye eşlik edince, kutlamalar görsel şölene dönüştü. Dev Türk bayrağını 10 dakika boyunca Ölüdeniz semalarında dalgalandıran Bay ve Şanslı, alkışlar arasında Belceğiz Plajı'na indi.
'RİSKLİ BİR ATLAYIŞTI'
Yamaç paraşütü pilotu Güven Bay, Ölüdeniz'de ilk defa böyle büyük bir bayrağın açıldığını söyledi. 54 metrekarelik bayrağı gökyüzünde dalgalandırdıklarını vurgulayan Bay, "Riskli bir atlayıştı. Sürtünmeden dolayı zorlandık. Ancak Türk bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırmak bizim için önemliydi. Bayramımızı böyle güzel bir atlayışla kutlamak istedik" dedi.
Paraşütüne Türk bayrağı bağlayarak uçan pilotlardan Zafer Şekerci ise "Ekim ayının sonu olmasına karşın çok güzel bir havada uçtuk. Gökyüzünde Türk bayrağı açarak bayram coşkusunu yaşadık. Bütün pilotlarımız irili ufaklı bayraklar açarak, 29 Ekim coşkusuna ortak oldu. Herşey çok güzeldi" diye konuştu.
'BAYRAĞIMIZI GÖKYÜZÜNDE DALGANDIRDI'
Şekerci'nin paraşütünde yolcu olarak uçan Neslihan Serilmez de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümünü gökyüzünde kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi. Serilmez, "Muhteşem manzara eşliğinde Babadağ'dan havalandık. Bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırdık. Uçmak çok keyifliydi. Ancak böylesine özel ve güzel bir günde havada olmak bambaşka bir keyifti" dedi.

FOTOĞRAFLI