Adıyaman’da Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlar İşkur Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çeşitli işlerde çalıştırılmak üzere 1.400 kişi istihdam edilecek. Vatandaşlar bu program kapsamında çalışmak için sabahın erken saatlerinden itibaren İşkur Adıyaman Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İşkur’a başvuruda bulunan vatandaşlar, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi ve okulların sınıf ve çevre temizliğinde çalışacak. İşçilerin Adıyaman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediyeleri’nde çalışacağı öğrenildi.
Sekiz ay istihdam edilecek olan işçiler il merkezindeki projeler için, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, ilçelerdeki projelere; ilçe belediyelerindeki İşkur hizmet noktalarında, beldelerdeki projelere de, belde Belediyelerindeki İşkur hizmet noktalarında, 28 Eylül-07 Ekim 2015 tarihleri arasında hafta içi mesai saatlerinde başvuru yapılacak.