MANİSA İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 'Paralel Yapı' operasyonu sonucu aralarında kadınların da bulunduğu 26 kişinin gözaltına alınması ve kelepçe takılmasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili Selçuk Özdağ, "Sabah erkenden insanları evinden almak, aynı zamanda bir bayanın ellerine kelepçe takmayı uygun görmüyorum. Suçla, suçluyla mücadele ederken insan onurunu, aynı zamanda toplumsal duyarlılığı dikkate almak mecburiyetindeyiz" dedi.
Manisa'da gerçekleştirilen 'Paralel Yapı' operasyonunda gözaltına alınan kadınların ellerine kelepçe takılması konusunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili Selçuk Özdağ 'Paralel Yapı' ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mücadelesinin devam ettiğini belirterek kendisinin de bu mücadeleyi desteklediğini söyledi. Bu yapı ile mücadelenin devam edeceğini ifade eden Özdağ, "Kendileri ile görüşüp uyarılarım olmuştu. Manisa'da, İzmir'de, Ankara'da ve Amerika'da uyarılarım olmuştu. Bunlar hükümetle dövüşmek, sayın Recep Tayyip Erdoğan ile dövüşmek, siyasetçiyi terbiye etmek, siyasete müdahale etmek, geçmişte cuntacıların yaptığının bir benzerini kendileri yapmak istedi. Türkiye'de siyasetin üstünde güç yoktur. Demokrasilerde sandıkla gelinir ve sandıkla gidilir" dedi.
"BASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLER UYGUN DEĞİLDİ"
17-25 Aralık operasyonu öncesinde de 'Paralel Yapı' ile ilgili bir takım sezgilerinin olduğunu ileri süren Özdağ, Manisa'da da zaman zaman 'Paralel Yapı' operasyonlarının yapıldığına dikkat çekti. Paralel yapıyla mücadele konusunda yargının gereğini yapacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Özdağ, "Emniyet kolluk kuvvetleri de savcılığın verdiği talimatları yerine getirecek. Manisa'da zaman zaman bu yapıya yönelik operasyonlar yapıldı. En son yapılan operasyonda basına yansıyan görüntüler uygun değildi. Sabah erkenden insanları evinden almak, aynı zamanda bir bayanın ellerine kelepçe takmayı uygun görmüyorum" diye konuştu.
"ÖNCELİĞİM VATANIM, DEVLETİM VE DEMOKRASİ"
Suçla ve suçluyla mücadele ederken insan onurunu, aynı zamanda toplumsal duyarlılığının dikkate alınmasının gerekliliğini savunan Özdağ, "Bunları yaparken de devletin ve hukukun bize vermiş olduğu imkanları da kötüye kullanmamamız gerekiyor. Ellerin kelepçelenmesinden, özellikle bayanların sabah erkenden alınmasından rahatsızlık duydum. 12 Eylül'ü yaşamış birisiyim. Paralel yapıya da tamamen karşıyım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve Cumhurbaşkanıyken ve aynı zamanda Ahmet Davutoğlu ile birlikte mücadele etmeyi görev bildim. Çünkü benim için önceliğim vatanım, devletim ve demokrasidir. Bu tür uygulamaları yaparken insan onurunu zedelememek gerekir" ifadelerini kullandı.
"PARALEL YAPI VE PKK İLE MÜCADELE SÜRECEK"
Hiç kimsenin haklı mücadeleyi haksız gibi takdim etmeye hakkının olmadığına dikkati çeken Özdağ, "7 yıl cezaevinde kaldım. Zaman zaman devletin kolluk kuvvetlerinin hukuk dışına nasıl çıktıklarına şahit oldum. Bu işleri yaparken, kolluk kuvvetlerinin ve medyanın daha duyarlı olması lazım. Hassasiyeti hukuk çerçevesinde insan onur ve şerefini muhafaza etmemiz gerekiyor. Belki rutin uygulamalar olabilir ama bu uygulamalar toplumsal infial uyandırıyorsa, yaptığınız hukuki uygulama yerine o kelepçe ön plana çıkarıyorsa, orada başörtüsünü ve kadını ön plana çıkartıyorsa daha duyarlı olmamız gerekiyor. Umarım bir daha tekrar etmez. Paralel ve PKK ile mücadele devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI