Oktay ENSARİ- Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ’DE şehit ve gazi yakınları düzenledikleri 'Teröre Lanet, Birliğe Davet’ mitinginde, son terör olaylarının karşısında sabrının taştığını, dayanacak gücün kalmadığını söyledi. Olup bitenlerin artık sineye çekilemeyeceği belirtilirken, Kandil'e Türk bayrağının dikilmesi istendi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, terörün din, dil ve ırkı olmadığını söyledi. Kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyleyen Ali Yavuz, "Güneydoğu Anadolu’da güvenlik zafiyetinden faydalanan eli kanlı PKK’lı teröristlerin kahraman ordumuz ve polisimize yaptığı hain saldırıları ve buna bağlı ülkemizdeki oluşturulan kaosun taşeronlarını nefretle kınıyoruz. Son yıllarda teröre karşı gösterilen farklı tutum, terör örgütleriyle şaibeli, sancılı diyalog, Türkiye’nin elini zayıflatmıştır" dedi. Yavuz, 'Çözüm süreci' ile birlikte PKK'nın saldırganlığı takviye ettiğini, moral depoladığını, silahlanmasını hızlandırdığını, militan açığını kapattığını, yine kan dökerek, can almaya hız verdiğini söyledi. Yavuz, şöyle devam etti:
"Yetkililerin de belirttiği gibi PKK çözüm süreciyle mevzi kazanmış, kuvvet toplamış, daha fazlasını alacağı ümidiyle, devletin güvenlik açısından zafiyet gösterdiği alanlarda hakimiyet kurmaya çalışmıştır. Gün, Kandil’e şanlı Türk bayrağını dikmenin günüdür. Teröristlerin kökünü kazımanın günüdür. Artık dayanacak, sabredecek, sineye çekecek hal ve takatimiz kalmamıştır."
KATILIMIN AZ OLMASINA TEPKİ
Şehit ve gazi yakınları, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk heykeli önündeki etkinliğe katılmayan Kayserililere sitem etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz da, Türk bayrağı dışında sembol ve parti amblemi taşınmamasını ve sadece dernek adına konuşma yapılmasını istemeyen bazı kişilerin sosyal medyadan mitingin iptal edildiği yolundaki paylaşımlarına tepki gösterdi. Yavuz, şunları söyledi:
"Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingimizi söz sahibi olma hırsı ile emellerine alet etmeye çalışan bazı kişiler amaçlarına ulaşamayınca miting ve yürüyüşümüzü sabote etmek için sağ sola mesaj atmış, sosyal paylaşım sitelerinde yanlış haber yaparak, etkinliğimizin iptal edildiğini duyurmuştur. Bu duyuruyu yapanları kınıyorum."
Kayseri’deki etkinliğe elindeki Türk bayraklı şemsiye ile katılan ev hanımı Feride Gençoğlu, önce 40 dereceyi bulan sıcaktan kurtulmak için Atatürk Anıtı'nın gölgesi altına sığındı, bir ara Ulu Önder'in heykeline elini uzattı.
Genç kızlar da mitingin yapıldığı Atatürk heykeli ile çevresinde Kurtuluş Savaşı'nı anlatan rölyeflerin önünde selfie ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Miting sırasında Dağlıca ve Iğdır’da şehit edilen asker ve polislerin adları tek tek okundu.

FOTOĞRAFLI