Babacan, 13 yılı devlet tarafında geçirdikten sonra 13 gündür daha liberal bir pozisyonda görüşlerini ifade edebileceğini söyledi.

"KALİTESİZ BÜYÜME GÖRDÜK"


"Küresel büyümenin krizden sonra yavaş yavaş başladığını görmüştük, ama büyümenin kalitesine dair sorunlar vardı. Büyüme kapsayıcı değildi. Büyüme, yapısal reformlardan değil, parasal genişlemeden geliyordu. Özellikle parasal tarafta yeteri kadar yatırıma dikkat gösterilmiyordu. Bu yüzden kapsayıcılık, inovasyon ve uygulamayı söyledik.

"BÜYÜME PARAYLA DEĞİL İSTİHDAMLA OLUR"


Uygulama, yapısal olan taraf... Pek çok ülkenin buna ihtiyacı var. Yatırım dediğimizde ise şirketler için altyapı ve yatırım ortamının geliştirilmesi söz konusu. Çünkü istihdamı oluşturacak olan günün sonunda özel sektörün yatırımlarıdır. Genel kanaatin aksine kamu yatırımları o kadar büyük istihdam oluşturmuyor."

KADINLAR DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Babacan, Türkiye'de 4-5 yıl öncesinde iş gücüne katılım erkeklerde yüzde 70, kadınlarda yüzde 30 iken, son 3 yılda iş gücüne ilk kez katılanların yüzde 54'ünün ve yeni işe girenlerin yarıdan fazlasının kadın olduğunu kaydetti.