SİVAS Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim vermek üzere Japonya'dan kente gelen üst düzey polis yetkilileri, dünyaca ünlü kangal köpeklerine hayran kaldı.
Japonya Emniyet Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Shinichiro Handa ve beraberindeki 4 üst düzey görevli, Sivas Polis Meslek Yüskekokulu'nda devam eden Afgan polis eğitimini yerinde görmek ve konferans vermek üzere kente geldi. 1 hafta boyunca kentte kalacak grup, polis okulu Müdürü Fehmi Bozdağ'ın öncülüğünde Merakum mevkiinde bulunan Kangal Köpeği Irkını Yaşatma, Koruma ve Üretme Merkezi'ni ziyaret etti. Dünyaca ünlü kangal çoban köpeklerini seven Japon polisler, merkezin işletmecisi ve sorumlusu uzman Hüseyin Yıldız'dan bilgi aldı. Kangalların bol bol fotoğrafını çeken Japon polisler, köpeklerin gösterişi ve büyüklüğü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yavru kangalları kucaklarına alan Japon polisler, köpeklere hayran kaldı.
Kangal köpeğinin Sivas'ın en önemli simgelerinden biri olduğunu söyleyen Sivas Polis Meslek Yüksekokul Müdürü Fehmi Bozdağ, "Misafir meslektaşlarımızı da bu simge olan kangal köpeğini yerinde görmeleri için getirdik. Misafirlerimizin kangal köpeğinin özelliklerini ve yaşayış tarzını öğrenmesini ve gittiklerinde güzel bir anı olarak kalması istedik" dedi.
Japonların Kangal'a olan sevgilerinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Kangal Köpeği Irkını Yaşatma, Koruma ve Üretme Merkezi sorumlusu Hüseyin Yıldız ise "Avrupa ve Asyalılar genelde köpek sevgilerini bizden çok daha fazla ön planda tutuyorlar. Onları evlerinde besliyorlar. Onlar için özel parklar geliştiriyorlar. Onlar için yürüme poligonları geliştiriyorlar. Hayvan hakları Uzakdoğu ve Avrupa'da çok daha ön planda. Sevgileri beni çok memnun etti. Sevgi gösterisinde bulundular" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI