SAMSUN (AA) - Terme Arama Kurtarma Ekibi ve Terme Şoförler Odası tarafından trafik ışıklarında sürücülere trafikte dikkatli olmalarına yönelik uyarı broşürü dağıtıldı.

Trafik ışıklarında yapılan programa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da katıldı. Kul, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyararak, broşür verdi.

Kul, bayramlarda yoğun trafik olduğu için küçük bir dalgınlığın kazalara neden olabildiğine dikkati çekti. Buna uzun mesafeli sürüşler eklendiğinde kas yorgunluğunun reflekslerin düşmesine neden olduğunu vurgulayan Kul, "Sürücülerimizi daha dikkatli olmaları konusunda uyardık. Arama kurtarma ekibimize ve sürücüler odamıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Terme’de yeni Kurulan Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği Başkanı Osman Çalışkan da üyelerinin çoğunlukla 112 Acil Servis çalışanlarından oluştuğunu bildirdi.

Bayram öncesinde çok fazla trafik kazası olduğunu dile getiren Çalışkan, "Bizler de bayram yolculuğundaki şoförlerimize broşürlerimizi vererek, uyarıda bulunmak istedik. Şoförlerimize şeker ve kolonya da ikram ederek iyi yolculuklar diledik. Amacımız trafik kazaların en aza indirilmesi" diye konuştu.