Uluslararası Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen kargaşalara dikkat çekerek, tüm siyasi partileri birlik ve beraberliğe çağırdı.
Türkiye’nin dört bir tarafında kurulan tuzaklara değinen ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, ülke olarak bu tuzaklara gelinmemesi gerektiğini vurguladı. Bu ülkede Türk, Kürd, Alevi, Sünni, Ermeni, Arap, Laz ve Çerkez’in yaklaşık 800 yıldır kardeşçe yaşadığına dikkat çeken Ermiş, “Lütfen etrafımızda kurulan bu tuzaklara gelmeyelim. Bir koltuk sevdası uğruna kardeşi kardeşe küstürmeyelim. Ne olur partiye verdiğimiz değer ve sevgiden birazcık olsun uzaklaşıp, birbirimizi sevmeye, saymaya çalışalım” dedi.
Hiç kimsenin ülkedeki insanların katılaştırılıp, partileştirip dıştan gelen akımlarla bölündüğünün farkında olmadığını belirten Ermiş, “Seçilen dört partiye sesleniyorum. Lütfen bir masa etrafında oturun ve bu milletin önündeki tuzakları konuşun, oynanan oyunları görün. Dışarıdan medet ummayın. Dışarıdan gelen akılla değil, kendi aklınızla bu aziz milletin birlik, beraberlik ve refahı için oturup anlaşın, konuşun, birleşin. Eğer tuzakları görmemezlikten gelirseniz, Türkiye’yi; Irak’tan, Suriye’den, Libya’dan daha beter edecekler. Bu nedenle kendinizden, partinizden önce bu güzide milletin birlik ve beraberliği için çalışınki, ülkemizde huzur, bereket ve hoşgörü beraberliği yaşasın” şeklinde konuştu.