Arif ARSLAN/BATMAN, ()- DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, seçilmiş belediye başkanlarının gözaltına alındıktan sonra görevden uzaklaştırıldıklarını, ancak Ankara'daki patlamayla ilgili tek bir kişinin gözaltına alınarak tutuklanmadığını belirterek, "IŞİD'e tek bir operasyon yapılmadı" dedi.
Bölgedeki DBP'li belediye başkanları ile Batman'ta toplanan DBP Eş Genel başkanları Kamuran Yüksek ve Emine Ayna, Batman Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye ve Genel Meclis üyeleri ve görevden uzaklaştırılan Belediye başkanlarıyla birlikte 21 seçilmişin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren Yüksek, belediye binası önünde parti otobüsü üzerine çıkarak burada bekleyen kalabalığa bir konuşma yaptı.
Alın teri ve emekle kazanılan belediye başkanlıklarının, ellerinden alınmasına müsade etmeyeceklerini belirten Yüksek, şunları söyledi:
"Hile yoluyla, sizin emekle, bedelle elde ettiğiniz bu kazanımları elinizden alınmasına elbette müsaade etmeyeceksiniz ve göz yummayacaksınız. Öncelikle Ankara katliamında şehit edilen Batmanlı küçük Veysel Atılğan şahsında onun o masum gözleri, onun o yeşil, yeşil gözlerinin anısına, İbrahim Atılğan'ın, Meryem ananın, Aycan Kara'nın anısına buradan bütün şehitlerimizi anıyorum, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bu ülkeye, bu topraklara mutlaka eşitlik, özgürlük ve barış gelecek. Onlara demokrasinin şehitleri olarak hatırlanacaklar. Onları katledilenler, arkalarında duranlar, çanak tutanlar, sahip çıkanlar ise lanetlenecektir bu topraklarda, bir daha isimleri anılmayacaktır. Kimin eseri ve kimin politikaları sonucu olduğunu bizler de, tüm Türkiye toplumu, dünya da çok iyi biliyor. Bakın hala bu katliam nedeniyle bir kişi dahi tutuklanmış değil. Yüzden fazla insanımızı katlettiler Ankara'nın göbeğinde ama bir kişi dahi tutuklanmış veya gözaltına alınmış ve yargılanmış değil. Batman'da bir küçük taş attılar diye mahalleri ablukaya alanlar, kendi yöresine sahiplendiği için onların evini tanklarla, toplarla dövüp gözaltına alınabiliyor. Şüpheli diye potansiyel suçlu ve şüpheli diye yüzlerce insanımızı gözaltına alabiliyorlar. Ama 100'ün üzerinde insanımız, Ankara göbeğinde katledilmiş, tek bir kişi bile gözaltında yok. 'IŞİD terör örgütü elamanları yaptı' diyor ama IŞİD'e tek bir operasyon yok. Türkiye toplumunu maalesef çok önemli bir bölümünü zehirlemiş durumdalar."

FOTOĞRAFLI