Şanlıurfa’nın Hacı Bayram Mahallesine 30 yıl sonra okul yapılıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacı Bayram Mahallesi’nde yaşayanların 30 yıldır süren okul sorunu çözülüyor. İhtiyacı olmasına rağmen yeni okul yapılamayan Hacı Bayram Mahallesi’nde okul yapımı için çalışmalara start verildi. Okul inşası için 23 konut kamulaştırılarak yıkıma başlanıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Güvenç, mahallilerin okul isteğini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Valilik yaptı dönemden itibaren sorunun çözülmesi için çalışma yürüten Başkan Güvenç, Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Güvenç, “1 Milyon 800 Bin TL’ye istimlak ettiğimiz evlerin yıkım çalışmalarını başlattık. Tamamlanan yıkım çalışmaları sonucunda yıkılan evlerden ortaya çıkartacağımız araziyi, okul yapımı için ihaleye çıkılabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz” dedi.
Mahalle sakinleri ise okul taleplerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e, Şanlıurfa Valiliği yaptığı dönemde ilettiklerini hatırlatarak, talebin unutulmaması nedeniyle mutluluklarını dile getirdi. Mahalleli kısa sürede başlatan çalışmalar nedeniyle Başkan Güvenç’e teşekkür etti.
Başkan Güvenç, Şanlıurfa Kalesinin gün yüzüne çıkartılmasında kale eteği civarında Büyükşehir belediyesi tarafından kamulaştırılan evlerin yıkım çalışmalarını da yerinde inceleyerek, mahalle sakinleriyle sohbet etti.