Orhan UZUN/DİLOVASI (Kocaeli), () - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan Diliskelesi İlköğretim Okulu'nun yeni eğitim ve öğretim yılının açılış törenine katıldı. Bakan Işık, savaşılması gereken en önemli düşmanın cahelet olduğunu ve cehaleti yenmenin de tek yolu eğitim olduğunu söyledi.
Diliskelesi İlköğretim Okulu'nun yeni eğitim-öğretim sezonunun açılış törenine Bakan Işık'ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, vatandaşlar katıldı. Bakan Işık Diliskelesi İlköğretim Okulu'nun okul zilini çalarak 2015-16 eğitim ve öğretim yılını başlattıktan sonra okul içersinde öğrenci ve velileriyle sohbet edip öğrencilerle birlikte okul sıralarına oturdu.
"EĞİTİMDE SIÇRAMA YAPAN ÜLKELER BAŞARIYI SAĞLADI"
Cehaleti yenmenin tek yolunun eğitim olduğunu vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şöyle konuştu:
"Toplumlar bilinçli olsa bu kadar sıkıntı çekilmez. Ülkelerin bilinç düzeyi yüksek olsa insanlar birbirini boğazlamaz, birbirinin kanını akıtmaz. Savaşmamız gereken en önemli gereken düşman cehalettir. Cehaleti yenmenin de tek ve emin yolu eğitimdir. Hangi ülke eğitimde sıçrama yaptıysa tüm alanlarda başarı sağladı."
"ODAKLANACAĞIMIZ HUSUS KALİTE OLMALIDIR"
Eğitimde odaklanacak hususun kalite olması gerektiğini söyleyen Bakan Işık konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Artık eğitime en fazla Kocaeli, Dilovası olarak odaklanacağımız husus kalite hususudur. Şuanda çağımızda modern toplumların en fazla önem verdiği eğitim değerler eğitimi. Değerler eğitimi olmadan diger eğitimlerin bir kıymeti yok. Ne demek değerler eğitimi? Yunus Emre asırlar önce bunu çok güzel ifade etmiş. 'İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir.' demiş. Eğer sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır. Yani bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza öğretmek eğitimde birinci vazifemizdir. Çocuklar matematiği, tarihi, sosyal bilgileri öğrenir ama çocukların ilk önce öğrenmesi gereken şey iyi insan olmaktır. Topluma milletine, ailesine, yaşadığı insanlara hayırlı ve faydalı olmaktır. "  

FOTOĞRAFLI