SAMSUN (AA) - Samsun'da büfeden sigara alma sırasında çıkan kavgada işlenen cinayet ile darp sonucu yaralama olaylarına ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Yadigar Eroğlu'nu bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Engin Aydoğan hazır bulundu. Aydoğan'ı darbederek yaraladığı öne sürülen Eroğlu'nun kardeşi Dursun Eroğlu ile kavgaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Selim Samet C. de duruşmaya katıldı.

Savunmasını yapan Aydoğan, sigara almak için gittiği büfede Dursun Eroğlu'nun küfür ederek "sıranı bekle" dediğini, kendisinin de "Niye küfür ediyorsun, 5 dakika erken veya geç alsan ne olur" ifadesini kullandığını söyledi.

Bunun üzerine 5-6 kişinin etrafını sardığını anlatan Aydoğan, "Kafama vurdular, yere düştüm. Kalkmak istedim, tekrar vurdular. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım. Yadigar'ı kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.

Sanık Eroğlu ise Aydoğan'ın doğruyu söylemediğini öne sürdü. 

Olay gecesi kardeşi Yadigar ve Selim Samet C. ile büfeye gittiklerini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yadigar ve Selim araçta bekliyordu. Bu sırada Engin yanıma geldi. Sıraya girmemi istedi. Ben de büfeciye 'Arkadaşın işini hallet' dedim. Engin de bana küfür etti. Tartışmaya başladık. Kendisine vurdum. Bu sırada kayıp, yere düştüm. Kalkarken Engin, elinde bıçakla bizi kovalamaya başladı. Elimden ve dirseğimden bıçakla yaralandım. Elindeki bıçağı almaya çalışırken boğuşma yaşandı. Zorla bıçağı alıp başka bir tarafa attık. O anda kardeşimin kanlar içinde olduğunu fark ettim. Bunun etkisiyle Engin'e tekme atıp, kafasını kaldırıma vurdum. Amacım öldürmek değildir. Öldürmek isteseydim elinden aldığımız bıçağı kullanırdım. Selim ise olaya karışmadı, kavgayı ayırdı." 

Tutuksuz sanık Selim Samet C. de olaya karışmadığını, sadece kavgayı ayırdığını belirtti.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, Dursun Eroğlu'nun tutuksuz yargılanmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaklaşık 4 ay önce bir büfenin önünde sigara alma sırasında çıkan kavgada Yadigar Eroğlu'nu bıçakla öldürdüğü iddiasıyla Engin Aydoğan, Aydoğan'ı darbettiği iddiasıyla da Dursun Eroğlu tutuklanmıştı.