Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, törende yaptığı konuşmada, seçildiği günden bu yana en büyük heyecanı bu gece yaşadığını ifade ederek, ‘’Çok güzel açılışlar yaptık, tesisler açtık, parklar yaptık. Ama yol, park her zaman yapılır. Sanat başka bir şey’’ dedi. Göreve geldiğinde Çukurova’da bir tek sergi salonu bile olmamasını yadırgadığını belirten Çetin, ‘’Eminim ki bu durum Çukurova’da yaşayan her vatandaşımızın yadırgadığı bir durumdu. Şu an Çukurova’da 3 sergi salonu var ve bu sayıyı daha da artıracağız. Çukurova’yı sanata en büyük katkıyı sunan kent yapacağız’’ diye konuştu.
"ÜÇ FESTİVAL BİRDEN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Festivali, Orhan Kemal Edebiyat Festivali ve Yılmaz Güney Film Festivali’ni 2015 yılı içinde gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Çetin, “Turhan Selçuk ve Orhan Kemal aslan gibi bir Adanalıdır ve biz söz verdiğimiz gibi Adana’nın yetiştirdiği değerlere sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Orhan Kemal’imizin adı şu an bulunduğumuz bu merkezde, burada yaşayacak. Turhan Selçuk Sanat Okulumuz çok büyük sanatçılar yetiştirecek. Bu cevher her Adanalıda var. Ben buna yürekten inanıyorum” dedi.
ÖZGENTÜRK GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Konukların tanıtımı sıra kendine geldiğinde Adanalı film yönetmeni Ali Özgentürk’ün gözyaşlarına hakim olamadığı fark edildi.
Törende Orhan Kemal’in oğulları Nazım-Işık Öğütçü, yazar Füruzan, sinema eleştirmeni Aslı Selçuk, film yönetmeni Ali Özgentürk, kaligrafi ustası Etem Çalışkan ve fotoğraf sanatçısı Haluk Uygur’a Başkan Çetin tarafından teşekkür plaketi ve çiçek verildi.