GİRESUN (AA) - Giresun İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı.

Valilik'te yapılan toplantıda konuşan Karahan, kurulların il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yapmak üzere oluşturulduğunu söyledi.

Karahan, Giresun'da istihdamın artırılmasına yönelik politikalar belirleyen kurulun etkinliğini artırmak ve işleyiş ile ilgili uygulamada karşılaşılan bazı sorunların önüne geçmek gayesiyle İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelikte değişikliğe gidildiğini kaydederek, "Söz konusu değişiklik 25 Ağustos 2015 tarih ve 29456 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 2015 yılı içerisinde kurul biri olağanüstü olmak üzere toplam 5 toplantı yaptı. Bu toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda Giresun Çalışma ve İş Kurumu ve Milli Eğitim Müdürlükleri'nce gerekli çalışmalar yapıldı" dedi.

Giresun Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mustafa Sarı ise bu yıl içerisinde kurumları kanalıyla 3 bin 369 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.