Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye sürekli halkın içinde olmaya devam ediyor.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar; birlik, beraberlik ve bereket ayı Ramazanı en iyi şekilde idrak etmek amacıyla iftarları mahallelere taşıyıp toplumda kaynaşma sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Hacı Saki Mahallesi sakinleriyle iftarda buluşan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar iftar sofrasında yer alan Suriyeli misafirleri görünce, "Ramazan’ın havasını teneffüs etmek ve en iyi şekilde yaşamak için vatan toprağının ne kadar önemli olduğunu şu an sizlerden daha iyi kimse bilemez. Bugün bir araya gelmemize vesile olan Ramazan’ın güzelliği, bereketi, birlik, beraberliğidir. Güzellikler paylaştıkça çoğalıyor, Ramazan da bu güzelliği bize paylaştırdı. Soframızı bereketlendirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim" dedi.
Mahalle sakinleriyle iftar sofrasında sohbet eden Başkan Çolakbayradar, "Bayrağımızın altında, ezanımızı dinlerken huzur içerisinde bir vatan toprağı üzerinde sağlık ve sıhhatle iftarımızı yapabiliyor, orucumuzu tutabiliyoruz. Bağımsız bir vatan toprağı içerisinde dinimizi yaşıyoruz şükürler olsun. Bu gün soframızda bulunan Suriyeli kardeşlerimiz vatanlarından uzak oruçlarını açıyor. Bizler onlara Ensar- Muhacir mertebesinde kucağımızı açarak huzurlu imkanlar sağladık. Soframızda bu kardeşlerimizi misafir ediyor, ağırlıyoruz. Bu huzurun, güvenin vatan toprağı üzerinde olmanın ne demek olduğu noktasında bizlere en iyi örnek Suriyeli kardeşlerimizdir. Şu anda bir çok Müslüman toprağında kan aktığından mazlum ve mağdur olan müslüman kardeşlerimiz vatanlarını terk etmek zorunda kalıyor. İnşallah bu Ramazan vesilesiyle onlar da acilen huzura kavuşur, kendi vatanlarına döner. O coğrafyalara da artık huzur gelmesi noktasında biz de dua etmeliyiz. Rabbim İnşallah o coğrafyalardaki kanı dindirir, barışı bir an önce o topraklara geri getirir” dilekleriyle sözlerini bitirdi.