Sandıklı’dan bir heyet, 2014 yılında Sandıklı ilçesi ile arasında kardeşlik sözleşmesi imzalanan Azerbaycan’ın Masallı kentine ziyarette bulundu.
Sandıklı’dan Ahmet Nayan, Kadir ve Zeki Özen’nin oluşturduğu heyet, Masallı’da temaslarda bulundu. Ziyaretin amacının, sosyal, kültürel ve ticari alanlarda görüş alış verişinde bulunup imzalanan kardeşliğin sözde değiş özde olduğunun belirtilmesi olduğu vurgulandı.
Heyet Başkanı Ahmet Nayan, yaptığı açıklamada; “Kardeş şehrimiz olan Azerbaycan’nın Masallı kentini ziyaret ederek bir dize temaslarda bulunduk. Cumhuriyeti Vatandaşları Sosyal Refahını Güçlendirme Vakfı Başkanı Verona Askerova ile bir görüşmemiz oldu. Görüşmemizde ticari anlamda yapılabilecekler ile kültürel anlamda iki şehir arasında nelerin yapılabileceği konuşuldu. Verona hanım Bakü’de Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından “Yaren Gecesi” yapılması isteyerek bizlere mekan olarak uygun olabilecek yerleri gezdirdi” dedi.
Heyet, Masallı Şehri Valisi Rafil Hüseyinova, Azerbaycan Turizm Kültür Bakanlığı Genel Müdüresi Latife Mevsümova’yı da ziyaret etti.