MALİ kriterleri yerine getirip Ulusal Kulüp Lisansı alamadığı için Futbol Federasyonu'nun 3 puan silme cezası verdiği PTT 1'inci Ligi takımı Denizlispor'un eski başkanı Süleyman Urkay, "Bu günler iyi günler. Bilinenin üstünde sıkıntılar var" dedi.
Camianın akil adamı Abdülkadir Uslu'nun daha önce, "Denizlispor'un borçları büyük ölçüde ödendi ve yolu açıldı" açıklaması yaptığını hatırlatan Urkay, "Son genel kurulda herkesin yalan söylediğini dile getirdim. Benim dışımda kimsenin sesi çıkmıyor" diye konuştu.
"Evdeki pisliği halının altına atarak temizlik yapılmaz" diyen Süleyman Urkay, geçen sezon yönetimin 14 milyon TL bütçe açığı verdiğini iddia ederken şunları söyledi:
"Kolej satıldı, ortada parası yok. Sorunlar ve cezalar Denizlispor'a katlanarak gelecek. Kulübün borç üreten bir yapısı var. Bombanın patlayacağını genel kurulda söylemiştim ama konuşmamdan rahatsız oldular. Denizlispor, geçmişle yüzleşip şeffaf bir şekilde geleceği planlamalıdır, kendisine yol haritası çizmeli."
YÖNETİM SAVUNMA HAZIRLIYOR
Denizlispor'da yönetim, puan silme cezasını Tahkim Kurulu'nda kaldırtmak için güçlü bir savunma hazırlığı yapıyor. Kaynak arayan yönetim alacaklılardan belge tedarik edip federasyona vermek istiyor. Yönetim, yine puan silme cezası alan Samsunspor'la beraber hareket ederek çarşamba günü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşecek. Denizlispor'un aldığı 3 puan silme cezası onanırsa, 2013 yılında aldığı ve ertelenen 5 puan silme cezası da uygulanacak ve 8 puana çıkacak.
ALTIPARMAK: "CEZANIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"
Denizlispor teknik direktörü Mehmet Altıparmak, puan silme cezasının ardından ilk kez konuştu. Mehmet Altıparmak, şöyle dedi:
"Kentin ileri gelenleri kaynak yaratıp puan silme cezasının önüne geçmeli. Takım olarak biz bu olaya kafa takmamaya çalışıyoruz ama demoralize olduk. Biz sadece çalışıyoruz. Ben oyuncularımın moralini yüksek tutmaya çabalıyorum. En kötü senaryoda 8 puanımız silinecek. İnşallah bu olmaz. Olursa, çok çalışıp açığı kapatmak zorundayız."

FOTOĞRAF