Bursa’da çalışan yabancıların çocukları için Sınav Koleji’nde açılan sınıflarda kendi dillerinde eğitimler veriliyor. Öğrencilerin kendi dinlerinin eğitimlerinin de verildiği Sınav Koleji, açılacak yeni okullarıyla öğrenci sayısını arttıracak.
Bursa Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, Bursa’da çalışan çok sayıda yabancıların çocuklarının eğitimleri için önemli bir adım attıklarını belirterek, “Okulumuzda çok sayıda yabancı öğrenci bulunuyor. Bursa’da fabrikalarda çalışan çok sayıda yabancı olduğunu, bu yabancıların çocukların gidebileceği bir okul olmadığını fark ettik. Otomobil fabrikalarında çalışan yabancılar, Bursaspor’da oynayan yabancı futbolcuların çocuklarına eğitim vermek için harekete geçtik. Bursa’daki otomobil fabrikalarında İtalyanlar, Çinliler, Almanlar, Japonlar gibi çok sayıda yabancı çalışanlar var. Biz demokrat bir okul olduğumuz için, yabancılar için sınıf açarak etik dersler de veriyoruz” dedi.
YABANCI ÇOCUKLARA HIRİSTİYANLIK EĞİTİMİ
Yabancı çocuklar için açtıkları sınıflarda Hıristiyanlık ve diğer dinler için de ders verdiklerini ifade eden Bingöl, “Biz onlara ‘istiyorsanız Hıristiyanlık dersi alabilirsiniz’ hatta Budistlere, ‘istiyorsanız kendi dininizi anlatabilirsiniz’ dedik. Avrupa’da, Amerika’da bu şansı bizlere veriyorlar. Almanya’nın tam merkezinde, Hollanda’da, Fransa’da camimizi yapabiliyoruz. Biz neden onlara bu şansı vermeyelim. Aslında hoşgörü Fatih Sultan Mehmet döneminde varmış. Dolayısıyla bizim okulumuzda yüzlerce yabancı öğrencimiz var. Bu şekilde verdiğimiz eğitimle dünya okulu haline geldik” diye konuştu.
4 KAMPUS, 2 OKUL DAHA YAPILIYOR
Bursa’da 500 anaokul öğrencisi olduğunu hatırlatan Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Çocuk üniversitelerimiz ful dolu, hiç yerimiz yok şuanda. 4 adet yeni kampuslarımız yapılıyor. Şehrin her tarafına kampus yapıyoruz. Bursa girişinde Ankara Yolu’nda kampusumuz bitmek üzere, Balat’taki okulu devreye soktuk. İzmir Yolu’nda, Kemalpaşa’da bir okulumuz yapılıyor. Her kolejin yanında bir Çocuk Üniversitesi yapıyoruz. Yabancı çocuklarımız için de eğitimlerimiz devam ediyor.”