Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Lig'de kötü gidişi bir türlü durduramayan Karşıyaka'da 27 Eylül'deki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yenilgisinden sonra istifa eden Cüneyt Dumlupınar'ın sözleşmesinin aradan geçen 3 haftaya rağmen halen feshedilmediği ortaya çıktı.
Takımı Kemal Özdeş'e emanet eden yeşil kırmızı yönetimin UEFA A lisansı olmadığı için sezon başında 2 yıllık antrenörlük sözleşmesi imzalayan Dumlupınar'dan istifayla ilgili henüz belge almadığı öğrenildi.
Göreve gelirken kulübe dışardan destek veren işadamı Erdal Acar'la görüşüp yıllık 1 milyon TL gibi önemli bir rakama imza atan Cüneyt Dumlupınar, temmuz ayında bu paranın 400 bin TL'sini nakit olarak aldı. Kulüpten 60'ar bin TL'lik ağustos ve eylül ayı maaş alacağı bulunan 35 yaşındaki Dumlupınar, adam, mukavelesi feshedilmeyince fiili olarak çalışmadığı ekim ayı maaşına da hak kazandı.
Cüneyt Dumlupınar'ın fesih için kulüpten en azından 1 maaş alacağını talep ettiği öğrenildi.
PARA GERİLİMİ
Mutlak şampiyonluk hedefi ve 17 milyon TL maliyetle kurulmasına rağmen ilk 8 hafta sonunda Süper Lig hattının 11, play off barajının 7 puan gerisinde kalan Karşıyaka, sürekli para sorununun gündeme gelmesinden rahatsız. Futbol şubesinin kontrolünü eline alan Erdal Acar'dan para beklentileri haftalardır gerçekleşmeyen futbolculara güvence veren Yönetici Mustafa Özçakar, "Hep para konusu açılıyor. Sanki para olmadığı için puan alamıyoruz gibi hava var. Ancak bizim önce puan almamız lazım" dedi. Futbol şubesinin yarın teknik sorumlu Kemal Özdeş'le toplantı yapacağı, görüşmede futbolculara para, uyarı ya da kadro dışı cezası çıkabileceği öğrenildi.